vrijdag 13 juli 2012

Rabbijnen: doorgaan met besnijden in Duitsland

Besnijdenis van joodse jongens op de 8ste dag, zoals de Torah voorschrijft.

BERLIJN - De Conferentie van Europese Rabbijnen roept de joodse gemeenschap in Duitsland op door te gaan met het besnijden van jongensbaby's, in weerwil van de uitspraak van een regionale rechter die het gebruik bestempeld heeft als toebrengen van lichamelijk letsel.

Conferentievoorzitter Pinchas Goldschmidt verklaarde donderdag na een spoedvergadering van een veertigtal rabbijnen in Berlijn dat zij de verzekering hebben gekregen dat de uitspraak geen landelijke precedentwerking heeft en dat de regering een wetswijziging overweegt om de zaak te verduidelijken.

Een dergelijke wijziging kan Goldschmidt niet vroeg genoeg worden doorgevoerd. Besnijdenis noemde hij ‘het fundament’ van het joodse geloof en ‘voor ons is de deadline niet morgen, maar gisteren’. Tot het zover is, ‘zeggen wij tot de joodse gemeenschap: ga door met de brit milah en wees niet bevreesd’.

Bron: ND

"En toen acht dagen vervuld waren, zodat zij Hem moesten besnijden (naar de wet van Mozes), ontving Hij ook de naam Jezus (Yeshua/Yehoshua), die door de engel genoemd was, eer Hij in de moederschoot was ontvangen." (Lukas 2:21)