woensdag 25 december 2013

Eén persoon gewond bij bomaanslag op lijnbus in Bat Yam nabij Tel AvivEen bomaanslag op een lijnbus in Bat Yam nabij Tel Aviv, gisteren zondagnamiddag 22 december 2013, is redelijk goed afgelopen, dankzij het alert ingrijpen van enkele passagiers en van de buschauffeur. 

Michael Yoger 

Lijnbus No. 240 van de busmaatschappij Dan werkte zijn parcours af en aan een halte merkte een van de passagiers, David Pappo, een verdachte tas op de bus, opende die en zag dat er een presspot (hogedrukkoker) in zat waaruit wat draden liepen en verwittigde buschauffeur Michael Yoger (foto).

Die liet onmiddelijk de bus ontruimen, waarop dat ogenblik ongeveer twaalf mensen hadden plaats genomen. Nauwelijks drie minuten nadat de laatste passagier de bus had verlaten, explodeerde het bompakket waardoor al de ruiten van de bus sneuvelden. Eén persoon raakte licht gewond, met name een ontmijningsexpert toen die de bom benaderde net op het ogenblijk dat de bom afging.

Maar een grote ramp werd dankzij het alert reageren gelukkig voorkomen. Later kregen de twee helden van de dag, Pappo en Yoger, een persoonlijk telefoontje van president Shimon Peres om hen te feliciteren met het voorkomen van een zoveelste tragedie veroorzaakt door de Palestijnse terreurgroepen.

Hoewel de aanslag (nog) niet werd opgeëist bleven reacties van de twee belangrijkste terreurgroepen in de Gazastrook, Hamas en de Islamitische Jihad, niet lang achterwege. Beide terreurgroepen betreurden het feit dat er in de aanslag niet meer slachtoffers vielen, maar  juichten toch de aanslag toe.

Bron: Brabosh

Read: Bomb Explodes on Bat Yam Bus; One Wounded