woensdag 25 december 2013

Israëlisch leger reageert met luchtaanvallen op de Gazastrook na verscheidene Palestijnse aanslagenNieuws uit Israël: de voorbije 24 uren werd 1 bomaanslag op een lijnbus gepleegd ; 1 raket werd afgevuurd vanuit Gaza en 1 politie officier werd in Jeruzalem met een mes neergestoken.

Hoezo, u heeft daar niks over gehoord? Wees gerust. Van zodra Israël het geweld beantwoordt, dàn zult u er zeker over horen. Volslagen blind en potdoof voor de Palestijnse terreur, geweld en moord, zal de internationale media als een donderslag bij heldere hemel ontwaken en overlopen van woede en verontwaardiging vanaf het ogenblik dat Israël het waagt om zich te verdedigen.

De Israëlische luchtmacht heeft dinsdagmiddag enkele luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten in de Gazastrook, in antwoord op een scherpschuttersaanslag waarbij eerder een Israëlische burger werd gedood. Volgens Israël Radio, heeft de IAF een militair trainingskamp van Hamas vernietigd ten westen van het vluchtelingenkamp van Khan Younis. Het rapport voegde eraan toe dat door het IAF eveneens doelwitten van Hamas in Zaytoun, een wijk van Gaza, en in het Al-Bureij kamp werden beschadigd.

Ook hebben tanks van het IDF granaten afgevuurd naar wat verluidt terroristische doelwitten waren in de wijken van Gaza Zaytoun en het Al-Bureij vluchtelingenkamp. Militaire bronnen zeiden dat de luchtaanvallen ‘beperkt van omvang zijn’. Afgezien van een richtlijn gegeven aan de landbouwers om de velden in de directe nabijheid van de grens te ontuimen, heeft het Thuisfront Commando van het IDF geen verdere orders afgegeven aan burgers in het gebied.

Bron: Brabosh

Lees: Balans van december: 135 terreuraanvallen

Read: IDF strikes Gaza in retaliation for deadly shooting attack

IDF strike in the Gaza Strip Tuesday afternoon