woensdag 12 februari 2014

Eindelijk: CIDI doet aangifte tegen Stop de Bezetting

Oprichtster Gretta Duisenberg van anti Israël website 'stop de bezetting', hier met haar inmiddels overleden vriend en islamitische aartsterrorist Yasser Arafat, die meer moorden en geweld in het Midden-Oosten op zijn geweten heeft, dan men ooit kan beseffen.

CIDI heeft in samenwerking met het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) op 7 februari 2014 aangifte gedaan tegen de website Stop de Bezetting.

Op de website staan beledigende teksten over Joden. Het artikel getiteld ‘The Jewish hand behind Internet Google, Facebook, Wikipedia, Yahoo!, MySpace, eBay’ stelt dat Joden het internet hebben gepenetreerd met als doel de informatie te domineren en te controleren. Het artikel is verder voorzien van namen en foto’s van bekende Joodse personen die volgens Stop de Bezetting onderdeel zijn van het internetcomplot.

De uitlatingen in het artikel vinden beide organisaties dusdanig ver gaan dat er is besloten aangifte te doen. Bovendien zijn beide organisaties overtuigd van de strafbaarheid van de uitlatingen gedaan in het bovengenoemde artikel. Eerder verstuurde het MDI een verzoek tot verwijdering naar de beheerder van de website maar Stop de Bezetting gaf daar geen gehoor aan. Het artikel staat tot op heden, vrijdagmiddag 12.50, nog online.

CIDI en MDI zijn daarom overgegaan tot het doen van aangifte van overtreding van art. 137 c, d en e van het Wetboek van Strafrecht. CIDI hoopt dat de verdachte zo snel mogelijk wordt opgespoord, met spoed wordt voorgeleid en zich zal verantwoorden voor de rechter.

Bron: CIDI