vrijdag 14 februari 2014

Nederland moet stoppen met haar ontmoedigingsbeleid tegen IsraëlHet ontmoedigingsbeleid dat Nederland momenteel voert ten opzichte van Israël zaait alleen maar verwarring en is zeer kwalijk. Tijd om te kappen met die waanzin!

Je zou verwachten dat de (Nederlandse socialistische/PVDA) minister Frans Timmermans en het waterbedrijf Vitens nu grote vrienden zijn. Vitens is gestopt met het samenwerken met het Israëlische bedrijf Mekorot. Dat heeft het nodige losgemaakt, hier in Nederland, maar zeker ook in Israël. Timmermans heeft tot nu toe uitgestraald dat hij helemaal niet rouwig is over dit besluit van Vitens. Hij vindt het prima. Toch zijn Vitens en Timmermans het niet met elkaar eens.

Dat ontmoedigingsbeleid slaat helemaal nergens op. Minister Timmermans wil geen druk uitoefenen op bedrijven, maar doet dat met al zijn goedbedoelde adviezen toch. Lijkt mij al een hele goede reden om te kappen met dit stomme beleid. Maar er is meer. Enkele weken geleden schreef ik daar al een artikel over:

“Als bedrijven niet langer willen/mogen samenwerken met bedrijven uit, ik noem maar een paar mallotige landen, Saoedi-Arabië (waar christenen, vrouwen en homo’s 0,0 rechten hebben), Qatar (christenvervolging, slavernij), de Verenigde Arabische Emiraten (discriminatie van Joden) of Nigeria (christen -en homovervolging), zou ik dat nog een beetje kunnen volgen. Maar Israël! Het enige land in het hele Midden-Oosten waar de christelijke gemeenschap groeit.

In alle andere landen, en die zijn ‘toevallig’ islamitisch, krimpt de kerk. De vervolgingen eisen doden en zorgen er mede voor dat veel christenen op de vlucht slaan. Israël is bovendien het enige land in de Arabische wereld waar je als Jood veilig over straat kunt. Ook niet onbelangrijk lijkt me. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

We moeten achter Israël gaan staan. Nederland moet stoppen met het ontmoedigingsbeleid. Vitens moet gewoon weer gaan samenwerken met Mekorot (al zal het dat waarschijnlijk nooit doen). Timmermans moet zich niet meer bemoeien met bedrijven.

Frans Timmermans kan zich beter sterk gaan maken voor vervolgde christenen.

door Herman Meyer

Lees hele artikel: dagelijksestandaard

Ons commentaar: Minister Timmermans heeft Henoch (van dit blog) van zijn Facebookpagina geblokkeerd, enkel en alleen omdat deze aandacht vroeg op zijn agenda voor vervolgde christenen. Dat is toch ook wat zeg! Hij wil liever Israël blijven dwarszitten, dan op te komen voor onze broeders en zusters die vervolgd, gemarteld en gedood worden, vooral in de islamitische landen!