woensdag 12 februari 2014

Parlementslid Regev komt met wetsvoorstel om heel Judea en Samaria bij Israël te annexeren

Wat helaas onlangs werd inmiddels verworpen met 11 tegen 2 stemmenHet Israëlische parlementslid Miri Regev (Likoed) vertelde op dinsdag 4 februari ’14 dat ze van plan is om in de Knesset een nieuwe wetsvoorstel in te dienen waarin de annexatie van Judea en Samaria bij Israël wordt gevraagd,

dwz. de zogeheten betwiste gebieden op de Westelijke Jordaanoever waar de Palestijnen hun toekomstig soevereine staat willen oprichten met Jeruzalem als hoofdstad. Regev (plaatje rechts) is een voormalige brigade-generaal en woordvoerdster van het IDF.

Regev was onlangs succesvol in het passeren van een wetsvoorstel dat de Jordaanvallei zou annexeren en onder volledige Israëlische soevereiniteit zou plaatsen. Het wetsvoorstel haalde het in het Ministerieel Comite voor Legislatuur, ondanks het bezwaar van minister van Justitie Tzipi Livni, die de ministers die voor het wetsvoorstel stemden aanviel en het een “onverantwoord wetsvoorstel” noemde “dat Israël zal schaden en isoleren.”

Een tweede wetsvoorstel dat Regev indiende, raakte echter niet voorbij de commissie. Het wetsvoorstel zou de premier verbieden om diplomatieke onderhandelingen te voeren over de status van de heilige stad Jeruzalem, of over de zogenaamde Arabische ‘vluchtelingen’ kwestie, tenzij de Knesset hem daarvoor vooraf toestemming had gegeven om dat te doen. Toch beloofde Regev om verder druk te blijven uitoefenen op de leden van de commissie en te blijven ijveren om het wetsvoorstel voor de annexatie van de Jordaanvallei bij Israël.

“We zullen de minister-president versterken en hem vertellen dat wij tegen de ontruimingen van gemeenschappen in Judea en Samaria zijn,” zei ze. Regev vertelde de deelnemers aan de wake dat ze moeten zich concentreren op het blijven druk zetten op de ministers van de partijen Likoed en Joods Huis (Naftali Bennett) die lid zijn van het Ministerieel Comite voor Wetgeving. “Dit zijn onder meer Limor Livnat, Gideon Sa’ar, Gilad Erdan, Uri Ariel en Yair Shamir,” zei ze. “Dat zijn diegenen waar jullie moeten op focussen,” zei ze.

Bron: Brabosh

Read: Regev Promises to Submit Bill to Annex Judea and Samaria