zondag 2 januari 2011

De Kopten in Egypte hebben het zwaar te verduren

Tientallen doden na aanslag op Egyptische kerk



In de Egyptische havenstad Alexandrië is er vrijdagavond een aanslag gepleegd op een Koptisch-christelijke kerk. Er zouden 21 dodelijke slachtoffers zijn volgens het Egyptische ministerie van Volksgezondheid. Acht anderen liepen verwondingen op.

De explosie deed zich voor toen de gelovigen iets na middernacht de kerk in de wijk Sidi Bechr verlieten. De bom zat verstopt in een wagen die vlakbij stond geparkeerd.

Slachtoffers aanslag op koptische kerk begraven




In de Egyptische havenstad Alexandrië zijn zondag de 21 slachtoffers begraven die vrijdagavond om het leven kwamen bij een aanslag op de plaatselijke koptische kerk. Zowat 5.000 mensen woonden de plechtigheid bij.

De terreurdaad werd nog altijd niet opgeëist. De regering vermoedt dat een buitenlandse organisatie achter het bloedvergieten zit.

De koptische gemeenschap in Egypte is het echter beu dat de overheid te weinig inspanningen levert om de veiligheid van christenen te garanderen. Na de aanslag werden er in Alexandrië spanningen gemeld tussen jongeren en politie.

Ook op de begrafenis was het niet peis en vree. De rouwende menigte besloot de koptische bisschop uit te jouwen toen die een rouwbetuiging van president Moebarak wilde voorlezen.

Bron: hbvl.be