zaterdag 17 december 2011

De media gooien Israël onder de bus / Media Throws Israel Under the Bus

Wie de media controleert beslist over de beeldvorming, bepaalt aldus wat het volk denkt en zegt en wat beleidsmakers beslissen en uitvoeren. Dat het er allesbehalve eerlijk aan toegaat als het om verslaggeving over Israël en het Palestijns-Israëlisch conflict gaat, weten we al langer dan vandaag. Sommige media liegen schaamteloos over de feiten, maar veel andere grote media pakken het heel wat subtieler aan.

Ze laten bepaalde essentiële feiten van de context van het verhaal opzettelijk achterwege, waardoor hun bericht een heel ander impact krijgt en uitnodigt tot een interpretatie die heel anders zou geluid hebben moesten zij het hele verhaal hebben bericht. Niet noodzakelijk leugens dus, maar wel misleiding en bedrog op systematische en professionele wijze met als enige doel de Joodse staat Israël de demoniseren en delegitimeren.

Een mooi staaltje van dergelijke manipulatietechnieken, hier gebracht door het bekende Honest Reporting, is de actie op 15 november 2011 j.l. van een zestal Palestijnse activisten die demonstratief en met een honderdtal verslaggevers in hun zog, de Israëlische bus namen om te reizen vanop de West Bank naar Jeruzalem en opgepakt werden door de Israëlische veiligheidsdiensten. De zogenaamde Ruiters voor de Vrijheid trachtten hiermee het bewijs te leveren dat Israël een apartheidstaat is en rassendiscriminatie toepast. Een onthullend artikel!


Lees hier in Ned.: Media Throws Israel Under the Bus

door Simon Plosker [bron Eng.: Honest Reporting]

Txs to: Brabosh.com

Dit soort misleidde, verwarde en marginaal groepje half-zachte lieden, kom je dus ook helaas in Nederland tegen!


Op zondag 11 december j.l. stonden te Amsterdam anti-Israel geindoctrineerden voor de bussen van EBS, de dochteronderneming van het Israëlische Egged. EBS verzorgt sinds kort het busvervoer in de regio Waterland. Ook Véola vallen zij lastig!