zaterdag 3 december 2011

Toenemende belangstelling voor Internetevangelisatie in Israël

One For Israel Internet evangelisatiegroep meldt, dat veel Israëli's online tot geloof komen; honderden Nieuwe Testamenten gedownload.

We schreven afgelopen zomer voor het eerst over One For Israel, en belichtten het unieke werk van een kleine groep Israëlische Messiaanse Joden om hun landgenoten via Internet te bereiken met de boodschap van Yeshua (Jezus).

Eitan, de oprichter van One For Israel, nam contact op met Israel Today en meldde over 2010 'een aantal interessante statistieken en bemoedigende verhalen', en dat de groep voor dit nieuwe jaar plannen heeft voor enkele dynamische aanvullingen.

Een hoofddoel van One For Israel is, buitenlandse geloofsgenoten aan te moedigen slechts $ 1 per maand te doneren, die dan wordt gebruikt om online advertenties te kopen, die naar een van de vier evangelisatiewebsites van de groep verwijzen.

Zo was One For Israel tijdens de eerste twee weken van december in staat $ 650 te besteden aan Facebook reclame, die bijna 4.500 Israëli's naar hun websites leidde. Met andere woorden, legde Eitan uit, 'voor elke $ 1 donatie krijgen dan 6 Israëli's de waarheid te zien!'

De populairste websites van de groep is iGod.co.il, een website die zich vooral richt op de gemiddelde 'seculiere' Israëli's die zoeken naar iets dieper in het leven. Hij past goed bij een andere website, medabrim.org.il, een site die een hele bibliotheek van video-getuigenissen en lessen bevat.

xRabbi.co.il is bedoeld voor Israëli's met een meer Orthodox-Joodse achtergrond, en bij een vierde website, waarvan de URL in het Hebreeuws is geschreven, kunnen bezoekers het Nieuwe Testament downloaden of gratis een gedrukt exemplaar bestellen.

Eitan en zijn groep benadrukken dat dit een uitstekende manier is om Israëli's met het Evangelie te bereiken. Hij merkte op, dat de Israëli's gemiddeld ongeveer tweemaal zo veel tijd aan het internet besteden als Amerikanen. En velen van hen zijn op zoek naar God, zoals blijkt uit het feit dat elke maand Israëli's (in het Hebreeuws) zoeken:

  • 56.000 keer voor de term "Messias";
  • 12.500 keer voor "Yeshua";
  • 42.000 keer voor de term "god";
  • 10.000 keer voor de term "verlossing", en
  • 2.200 keer voor de term "Nieuwe Testament"

Op de One For Israel websites vinden de lezers materiaal van zeer hoge kwaliteit, dat het geloof in Yeshua en wat dit voor Joden betekent zeer effectief uitlegt. Sommigen hebben zo'n diepe relatie met de Heer gekregen en met de medewerkers van One For Israel, dat zij graag hun getuigenissen aanbieden.

Een jonge man, aangeduid met "Y" (hun echte namen zijn verborgen voor hun veiligheid) nam contact op met het One For Israel team na zijn terugkeer van een periode in de VS. Samen hadden ze lange en diepe gesprekken over Yeshua en de verlossing die Hij aanbiedt. Toen "Y" terugkeerde naar de VS, baden het One For Israel teams, dat hij die honger niet zou verliezen, en hun gebeden werden verhoord. Sinds hij in de VS is, heeft "Y" enkele malen over lange afstand gebeld om hun gesprekken voort te zetten.

Een andere jonge vrouw, aangeduid met "N", had maandenlang e-mailcorrespondentie met het One For Israel team vóórdat zij plotseling akkoord ging met een ontmoeting. De reden voor deze verandering was dat haar zoeken was beloond, en ze onthulde One For Israel, dat Yeshua haar in de nacht in een droom was verschenen, en een eind had gemaakt aan al haar twijfel.

Er zijn veel meer soortgelijke getuigenissen en andere veelbelovende statistieken, zoals dat de Israëli's dagelijks ongeveer drie digitale exemplaren van het Nieuwe Testament downloaden van de One For Israel Nieuwe Testament website en minstens één gedrukt Nieuwe Testament bestellen.

Without question, the body of Messiah in Israel is becoming increasingly bold, and increasingly recognized. The fields are indeed ripe for harvest, and Eitan and his team are doing their part to gather as many as possible.

To learn more about this ministry and to donate, visit One For Israel To commit yourself to pray for Israel 15 minutes every week, visit the Pray For Israel sign-up

Bron: IsraelToday.nl

Read: Internet evangelism in Israel picks up steam