dinsdag 27 december 2011

De ‘pre-1967 lijnen’ volgens de Palestijnse Autoriteit

People hold pieces representing two states living side by side in peace and security during a rally in support of the national reconciliation between the two rival ´moderate´ movements of Fatah and Hamas, in the West Bank city of Ramallah, Thursday, Dec. 22, 2011.

But you get my point: The palestinian leadership has been speaking of the 1967 borders – at least to the international community – but to their people, the real message is – shall we say – more optimistic.

Hoezo ‘gematigde’ leiders van de Palestijnse Autoriteit? Op dit plaatje van 22 december 2011, getrokken in Ramallah in Judea tijdens een demonstratie voor de nationale verzoening tussen de twee rivaliserende terreurbendes – Fatah in Judea & Samaria en Hamas in Gaza, houden enkele manifestanten een bord vast met een legpuzzel voorstellende de kaart van ‘Palestina’. De twee ontbrekende legstukjes worden zo meteen op hun plaats gelegd. Merk op dat het héle grondgebied van Israël op de puzzel helemaal in de kleuren van de vlag van Palestina werden geschilderd.

Het Palestijnse leiderschap – sinds kort ook met inbegrip van Hamas – spreekt tegenover het Westen altijd over de “grenzen van 1967″ [Obama's pre-1967 lijnen, dwz. de Groene Lijn van april 1949] als uitgangspunt voor vredesonderhandelingen met Israël, maar tegenover hun eigen volk luidt de èchte boodschap – om het zo maar te zeggen – héél wat optimistischer. Meteen vernemen we aldus voor de zoveelste keer het ware doel van het verzoeningsakkoord tussen Fatah en Hamas: de krachten bundelen om samen Israël te vernietigen en vervangen door een Palestijns kalifaat. Capice? [bron: AP Foto/Nasser Shikyerbouti]

Overgenomen van: Brabosh

Lees ook: Term ’1967 grenzen’ is een fictie, zegt voormalig ambassadeur

Read: The Myth of Israel’s Pre-1967 Borders