zaterdag 3 december 2011

Volgens Joodse profetie kan de Messias spoedig komen

Een middeleeuwse tekst beschrijft nauwkeurig de huidige patstelling tussen Iran en de Arabische staten die door zijn nucleaire programma worden bedreigd. Volgens deze profetie zal Iran zal zijn kernwapens gebruiken, maar Israël zal behouden worden.

Een middeleeuwse Joodse profetie over de komst van Israëls Messias lijkt overeen te komen met de huidige situatie in het Midden-Oosten, meldde Israel National News .

Een stuk rabbijnse literatuur, bekend als de Yalkut Shimoni, heeft betrekking op veel toekomstscenario's, zowel voor het land Israël als voor de wereld. In de paragraaf over het bijbelboek Jesaja en de profetieën die het bevat, citeert de Yalkut Shimonide woorden van een rabbi: "In het jaar waarin de Messias-Koning verschijnt, provoceren alle naties van de wereld elkaar. De koning van Perzië provoceert een Arabische koning en de Arabische koning wendt zich tot Aram voor advies."

Deze beschrijving afspiegeling het uitdagende nucleaire programma van Iran en de spanning die dit veroorzaakt in de Arabische staten, met name Saoedi-Arabië. Maar wat gebeurt er nu? In de Yalkut Shimoni staat: "De koning van Perzië gaat terug en vernietigt de gehele wereld. En alle naties van de wereld zijn in paniek en nood en ze vallen op hun gezichten en zijn bevangen door pijnen als die van een barende vrouw ..."

Bron: IsraelToday.nl



Uit XanderNieuws:

Mogelijk eindtijd scenario

In april van dit jaar schreef dr. Yacov Tabak dat pas in onze tijd duidelijk wordt waar veel eeuwenoude joodse bronnen, tradities en Tenach verklaringen over spraken, en dat dit één van de aanwijzingen is dat we ons inderdaad in de 'eindtijd' bevinden. Dat geldt ook voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, dat de eerste fase zou markeren van de uiteindelijke 'verlossing' van het joodse volk en de wereld.
Op grond van deze bronnen kwam Tabak tot een mogelijk scenario voor de nabije toekomst, waarin -net als in het geval van Libië en straks mogelijk ook Syrië- een Westerse-Arabische coalitie de totstandkoming van 'Palestina' gaat afdwingen met een invasie van Israël, die zal worden gestopt door rechtstreeks ingrijpen door God en de vernietiging van alle landen die aan deze invasie hebben meegedaan.

Veel joodse bronnen gaan er dus vanuit dat Israël in de eindtijd door een coalitie van christelijke en islamitische legers zal worden binnengevallen. Deze verklaring wijkt af van de meeste christelijke versies van deze 'Gog Magog' invasie van Israël, waarin dit binnenvallende leger zal bestaan uit een Russische-Arabische of Russische-Iraanse alliantie, of uit enkel islamitische legers. De moslims spelen echter in alle versies een hoofdrol. Deze laatste grote oorlog tegen Israël -ook wel Armageddon genoemd- zal volgens veel christenen worden gestopt door de zichtbare terugkeer van de Messias Jezus Christus.