vrijdag 8 februari 2013

Ahmadinejad in Caïro, pleit voor moslimalliantie tegen Israël


Voor het eerst sinds de islamitische revolutie in 1979 brengt een Iraanse president een officieel bezoek aan Egypte. Mahmoud Ahmadinejad kwam vandaag in Caïro aan en werd met alle egards, waaronder een broederkus en een militaire erewacht, ontvangen door de antisemitische Moslim Broederschap president Mohamed Morsi.

Ahmadinejad hoopt Egypte te kunnen betrekken in een brede moslimalliantie die 'het Palestijnse probleem zal oplossen' door Israël van de kaart te vegen, waardoor 'ik hoop in Jeruzalem te kunnen bidden zodra de stad volledig bevrijd is.'

Ahmadinejad is in het kader van de 12de conferentie van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking in Caïro en wil naar eigen zeggen ook Gaza bezoeken. Hij noemde de Israëlische aanval op het Syrische complex vorige week een 'teken van zwakte' en een signaal dat 'de periode van de Zionisten voorbij is'.

Hij zei tevens de hopen op een moslimalliantie met Egypte, zodat beide landen 'het Palestijnse probleem zullen oplossen' en hij 'in een bevrijd Jeruzalem kan bidden'. Deze 'oplossing' betekent de al talloze malen door hoge Iraanse officials aangekondigde vernietiging van de Joodse staat, iets waar ook Morsi de afgelopen jaren zich openlijk voor sterk maakte.

Bron: Xandernieuws

Psalm 83 voorzegde oorlog met Moslim-Alliantie: