donderdag 7 februari 2013

Verdediging noorden Israel sterker; Iron Dome systeem geplaatst

An Iron Dome battery is deployed in the Haifa area, North Israel, on January 27, 2013.

Israël heeft deze week in het noorden van het land zijn verdediging tegen raketten versterkt; dinsdag werd een derde Iron Dome raketafweerbatterij geplaatst. Reden hiervoor is de toegenomen bezorgdheid, dat Hezbollah of Syrische troepen de Joodse Staat zullen aanvallen.

Afgelopen week voerde Israël een luchtaanval uit op een konvooi, dat geavanceerde luchtdoelraketten en mogelijk ook chemische wapens van Syrië naar Hezbollah zou vervoeren. Israël bereidde zich voor op een vergeldingsaanval, omdat Iran en Syrië beide dreigende uitspraken deden.

Maar deze week hebben deze landen hun retoriek afgezwakt en getracht hun gezicht te redden door er op te wijzen dat Israël al zo zwak is dat vergelding niet nodig is.

De preventieve aanval van Israël was een teken van grote 'zwakte' en een bewijs dat er een eind komt aan de tijd van de 'zionisten', volgens de Iraanse president Machmoud Achmadinejad.

De Syrische minister van Defensie Fahd Jassem al-Freij gaf er zijn eigen draai aan, en zei 'het was de Israëlische vijand die een vergelding uitvoerde, … voor onze militaire operaties tegen de gewapende bendes'.

Het Syrische regime houdt vol, dat de rebellenlegers die het bestrijdt bondgenoten zijn van Israël, en daarom zijn de successen van het Syrische leger in werkelijkheid successen tegen de Joodse Staat.

Bron: IsraelToday

Read: Israel bolsters northern defenses