dinsdag 28 januari 2014

Christenen weg uit Bethlehem door moslims / IslamHet oprukkende moslimextremisme, en niet Israël, is de oorzaak van de uittocht van christenen uit Jezus geboorteplaats.

Dit verklaarde Samir Qumsieh, een onderzoeksjournalist en leider van een christelijke gemeenschap uit de Bethlehemse buitenwijk Beit Sahour, die ook een klein TV-station heeft. De Israëlische krant The Times of Israel sprak met hem.

Terwijl prominenten in de Palestijnse Arabische gemeenschap ongegeneerd Israël de schuld geven voor al hun ellende, noemt Samir Qumsieh deze christelijke leiders 'lafaards', die verleid danwel gedwongen zijn de lijn van het officiële Palestijnse verhaal te volgen.

Qumsieh erkent, dat het regionale conflict en de voortdurende Israëlische veiligheidsmaatregelen hun tol hebben geëist van de christelijke gemeenschap, maar lijkt de Joodse Staat niet de schuld van alles te geven. In plaats daarvan wijst Qumsieh er op, dat de grootste bedreigingen voor de christelijke inwoners, die nu slechts een derde van de bevolking van Bethlehem uitmaken, emigratie en lage geboortecijfers zijn, en subtiel, maar toenemend, discriminatie van de zijde van de moslims.

Qumsieh legde uit, dat de plaatselijke christelijke gezinnen typisch slechts twee kinderen hebben, veel minder dan het gemiddelde moslimgezin. Combineer dit met tien jaar lang emigratie, en je hebt een netto afname, dat volgens Qumsieh alleen de moslims maar aanmoedigt om agressiever te worden.

Momenteel zijn gevallen van discriminatie, zoals het weglaten van kruisen op afbeeldingen bij plaatselijk verkochte producten, zoals een Geboortekerk zonder kruis; zo subtiel dat ze geen serieuze aandacht uit het buitenland krijgen. 'De discriminatie is verborgen', zei Qumsieh, 'en dat maakt het nog gevaarlijker'. Maar hij gelooft dat er een storm op komst is, zoals blijkt uit de komst van radicalere organisatie zoals Al Qaida.

Bron: israeltoday

Read: Bethlehem Christian Blames Islam, Not Israel, for Dwindling Numbers

Ons Commentaar: Het eerste wat satan doet, door middel van de islam, is alles overnemen en uitwissen wat van de God van Abraham Isaac en Jacob is, en van Jezus/Yeshua, de Koning en Messias van Israël (Redder der mensheid van jood en niet-jood). Ook in Nazareth, de plaats waar Jezus/Yeshua opgroeide, zien we hetzelfde gebeuren.