dinsdag 28 januari 2014

Frankrijk´s Joden op de vlucht voor toenemende haatDe Fransen staan hulpeloos tegenover het toenemende antisemitisme in hun land. Deze golf heeft heel Europa gegrepen, maar in plaats van de oorzaken te erkennen en duidelijk bij hun naam te noemen, wordt er aan enkele onbelangrijke symptomen gedokterd. Intussen verlaten de Joden massaal Frankrijk en emigreren uit angst voor lijf en leden naar Israël.

Vooral de aanslag van de moslim Mohammed Merah in maart 2012 in het Zuid-Franse Toulouse op drie joodse schoolkinderen en een rabbi. Dit was voor veel Franse Joden de definitieve prikkel om het land te verlaten. Daarover bericht “FOCUS Online”:

Dit was voor veel Joden in Frankrijk een schok en een “keerpunt”, zoals de Israëlische president Shimon Peres het uitdrukte. “Dat was een dijkdoorbraak die niet gerepareerd kon worden”, zegt Deidre Berger, directrice van het American Jewish Committee in Berlijn (…). Deze daad veroorzaakte een groot aantal andere incidenten. De studie van het Fundamental Rights Agency (FRA) toont ook aan dat 60% van de Joden in Frankrijk bang is voor lichamelijke aanvallen. Dat is het hoogste percentage in heel Europa (…). In werkelijkheid nam het aantal antisemitisch gemotiveerde daden in Frankrijk in het jaar 2012 met 58% in vergelijking met het jaar 2011 toe, aldus een bericht van de joodse organisatie SPCJ. De overkoepelende organisatie “Crif” registreert zelfs een “explosie” van antisemitische daden sinds het jaar 2000.

Het is de hoogste tijd voor de politiek verantwoordelijken in Frankrijk om de islam eindelijk tot datgene te bestempelen wat hij is: een fascistoïde, totalitaire en vooral antisemitische wereldbeschouwing, die niet verenigbaar is met een Verlicht begrip van mensenrechten en in Europa terechtgewezen moet worden!

Bron: E.J.Bron