donderdag 9 januari 2014

Timmermans: geen boycot Israël

Is de heer Timmermans tegen een boom aangelopen of zoiets, dat hij even een helder moment had? Of liegt hij?Nederland is tegen een boycot van Israël en is geen voorstander van sancties tegen dat land. Dat zegt minister Timmermans naar aanleiding van uitspraken van SGP-leider Van der Staaij. Die had het gisteren over "een sfeer van een boycot" na het besluit van pensioenfonds PGGM om niet meer te investeren in vijf Israëlische banken. PGGM wil geen geld stoppen in banken die de bouw van van nederzettingen in 'bezet Palestijns gebied' financieren.

Timmermans zegt dat het kabinet zich consequent uitspreekt tegen nederzettingen en dat het Nederlandse bedrijven ontmoedigt zaken te doen met of ten behoeve van nederzettingen. "Dat is al jaren staand beleid", aldus de minister.

Gisteren benadrukte het ministerie al dat het besluit van PGGM een eigen beslissing is van het pensioenfonds, dat daarover geen overleg is geweest en dat het ministerie er ook niks van vindt. PGGM trekt zich overigens niet volledig terug uit Israël; het investeert nog altijd ruim honderd miljoen euro in het land.

Ook de regeringspartijen VVD en PvdA zeggen dat er geen sprake is van een boycot van Israël.

Oppositiepartij PVV ziet een toenemende anti-Israël-stemming in Nederland. De partij vindt dat het kabinet de vriendschap met dat land moet versterken.

Bron: het anti Israël NOS-nieuws

Lees: PvdA praat 'sfeer van boycot' tegen Israël goed

De Nederlandse boycot van Israël

Ons commentaar: Dit is natuurlijk dubbel en tegenstrijdig gepraat van het kabinet. Er is zogenaamd geen boycotbeleid of sprake van sancties t.o.v. Israël, maar het kabinet is wel tegen de nederzettingen en ontmoedigt bedrijven zaken te doen. Nu, Dit laatste is dus precies hetzelfde als boycotten en sanctioneren. Dus waar hebben we het nu over?!

Het is overigens een verschrikkelijke Leugen dat Israël Enig gebied zou 'Bezetten'! Ook niet volgens het zogenaamde 'internationale recht' waarmee anti-Israël lieden zo gewillig zijn om mee te schermen. De terroristische Palestijnse organisatie (PLO) Heeft deze leugen-term van 'bezetting' in de jaren '60 in deze wereld gebracht. Door het eindeloos herhalen in media et cetera., gelooft nu bijna iedereen dat Israël deze gebieden werkelijk bezet. Dit is pertinent niet waar, en zelfs onze minister en de politieke kabinetten zijn gevallen voor deze leugen. 


Israël heeft deze gebieden legaal geannexeert, na de agressie-oorlog van Trans-Jordanië, Syrië, en Egypte. Het wordt tijd dat wij als christelijke zionistische organisatie deze (o.a. door de VN bestempelde) leugenachtige termen, 'Bezet gebied', en 'bezette Palestijnse gebieden' gaan ontkrachten, aanvechten en bestrijden! Desnoods juridisch!

Schitterende Legale Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever