zaterdag 10 november 2012

Soedan: "Israël is vijand nummer Eén!"

President van Soedan, Omar al-Bashir, met de stok in de hand klaar om alle vrouwen van zijn land eigenhandig af te rossen als zij zich niet gedragen volgens de sharia, de islamitische wet. Soedan werd zopas verkozen om te zetelen in de Raad voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties.

De Soedanese president Omar al-Bashir verscheen donderdag j.l. on televisie na een kleine medische ingreep, en noemde Israël vijand nummer Eén, waarmee hij terugkeerde naar zijn gekende vurige retoriek.

Het AFP berichtte dat “hij er vermoeid uitzag maar gezond leek.” President Bashir (68 jr.), hield aan een lessenaar een toespraak van ongeveer 15 minuten die hij eerder op de dag had afgelegd in de Soedanese ambassade in Riyad, Saudi-Arabië, en die nadien werd uitgezonden door de Soedanese staatszender Blue Nile TV.

“Israël is onze vijand, ons vijand nummer één, en wij zullen Israël onze vijand blijven noemen,” zei de strijdlustige president. De commentaren waren de eerste die hij over Israël deed, sinds de Joodse staat er door Khartoem van werd beschuldigd dat het op 23 oktober jongstleden vier onbemande vliegtuigen zou hebben gezonden om een wapenfabriek in Yarmoek te bombarderen.

Israël heeft tot nog toe geweigerd commentaar te geven op die beschuldiging. Echter, Israëlische regeringsambtenaren hebben reeds eerder hun bezorgdheid uitgedrukt over de wapentrafiek doorheen Soedan en beschuldigen Soedan er reeds lang van dat het wapens smokkelt bestemd voor de terroristen van de islamiStische Hamas die de Gazastrook bestuurt.

“Na het incident in Yarmouk waren vele mensen boos en vroegen ‘Hoe is dit kunnen gebeuren?’”, zei Bashir, die nu en dan tijdens zijn toespraak glimlachte. “Om een andere aanval te verhinderen heeft Soedan twee keuzen,” zei hij. “De ene is dat men de relaties met Israël moet normaliseren, maar dat is iets dal nooit zal gebeuren,” bezweerde hij. “De tweede keuze is om de technologie te hebben die ons toelaat om een soortgelijke aanval op Israël te plegen. Ik kan niet zeggen of dit onmogelijk is. Wij proberen om deze technologie te verwerven.”

Bron: vlammend_eindtijd_hart

Read: Sudan’s Bashir: Israel is enemy no. 1