vrijdag 2 november 2012

Abbas nodigt premier Netanyahu uit om de vredesonderhandelingen te hervatten


In de Verenigde Naties wil de ‘gematigde’ Palestijnse president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit binnenkort weer hetzelfde nummertje opvoeren.

Hij hoopt nog steeds dat hij erkenning krijgt voor zijn “luchtkasteel” op de Westbank in Judea & Samaria zonder eerst vooraf een vredesakkoord met Israël af te sluiten. Abbas, de zielige clown ‘Pierrot’ van het Midden-Oosten, begrijpt maar niet waarom Israël zo moeilijk doet over Palestijnse soevereiniteit, tenslotte wil hij toch enkel maar de vernietiging van de Joodse staat niewaar?

Abbas zou beter eerst met Hamas vredesbesprekingen houden en de Gazastrook trachten terug in de Palestijnse stal loodsen vooraleer een eigen staat op te richten waarvan op dit ogenblik zowat de helft van de Palestijnen (in Gaza) wordt uitgesloten. Het zou niet alleen zijn geloofwaardigheid ten goede komen, maar tegelijk de levensvatbaarheid van een eigen staat verhogen ipv te willen bouwen op drijfzand. Alhoewel, wie gelooft die man nog?

Onderhandelen is tof maar als de Palestijnen wat willen hebben van Israël zal het niet gratis zijn maar zullen zij daar de prijs voor moeten betalen. Voor wat hoort wat. Israël heeft al genoeg met bloed betaald voor zijn vrijheid. De bal ligt in het kamp van Abbas; correctie: bij de Arabische Liga en de OIC (moslimorganisatie), want uiteindelijk worden daar de belangrijkste besluiten mbt. Israël genomen en niét in Ramallah!

Bron: Brabosh

Read: Abbas calls on PM to return to the negotiating table