zondag 10 maart 2013

Christenen aangevallen door moslims in PakistanEen menigte heeft in de Pakistaanse stad Lahore dit weekeinde een christelijke wijk aangevallen. Daarbij zijn volgens plaatselijke media meer dan 175 huizen, bijna 20 winkels en twee kerken in vlammen opgegaan. Er vielen tien gewonden, meldden plaatselijke media.

De problemen in de noordelijke wijk Badami Bagh begonnen vrijdag al toen een grote groep islamieten de christelijke wijk introk om een man te straffen die de profeet Mohammed zou hebben beledigd.

Volgens de plaatselijke politie was de beschuldiging nergens op gebaseerd, maar de menigte en de woede groeiden wat leidde tot brandstichtingen in de wijk gepleegd door de circa 2000 indringers. Volgens een familielid van de belaagde christen zaten er zakelijke geschillen achter de aantijgingen.

Zondag hebben christenen in Lahore onder bescherming van de politie betoogd tegen de aanvallen. President Asif Ali Zardari heeft een onderzoek naar „het vandalisme” gelast. Hij zei dat het land wordt geschaad door dit soort acties van vandalen tegen minderheden. Premier Raja Parvez Ashraf beklemtoonde zondag dat de christenen ook Pakistanen zijn en bovendien gebiedt de verdraagzame islam de bescherming van niet-islamieten.

Pakistan telt ongeveer 175 miljoen inwoners. Ruim 1,5 procent van de bevolking is christen. Verreweg de meesten van hen wonen in de noordoostelijke provincie Punjab.

Bron: Telegraaf

'de verdraagzame islam'! Geinige woordspeling van die Premier. Gebed gevraagd voor onze broeders en zusters in de vervolging aldaar!

"Maar Ik zeg u: Hebt uw vijanden lief en bidt voor wie u vervolgen, opdat gij kinderen moogt zijn van uw Vader, die in de hemelen is." (Mattheus 5:44,45a)

"Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Verdrukking of benauwdheid, of vervolging of honger, of naaktheid, of gevaar, of het zwaard?" (Romeinen 8:35)