donderdag 21 maart 2013

Van der Staaij (SGP) ongelukkig met islamitische gebedsoproep in Nederland



SGP-voorman Kees van der Staaij is erg ongelukkig met de publieke islamitische gebedsoproep in Nederland. Wat de SGP betreft is het "hoe minder hoe beter".

Het geluid van kerkklokken hoort bij het "historische Nederlandse cultuurpatroon", vindt Van der Staaij. "Het bimbam van de kerkklokken die al sinds eeuwen te horen zijn, verschillen enorm met de Arabische gebedsoproepen die vanaf moskeeën weerklinken, die bovendien de overheersing van het islamitisch geloof proclameren."

De SGP heeft veel moeite met "de opdringerige aanwezigheid van de islam in de samenleving. Wij hopen dat het christelijk geloof Nederland kenmerkt, niet de islam." Het valt Van der Staaij op dat hij bij moslims vaak meer begrip voor zijn standpunt vindt dan bij autochtone Nederlanders.

Vorige week meldden diverse media dat de Turkse Centrum Moskee als eerste begint met een openbare gebedsoproep, maar uit onderzoek van De Vijfde Dag blijkt dat al minstens twaalf moskeeën zo'n oproep doen.

Bron: EO

Ons Commentaar: Wat een politiek/religieus correct liberaal geneuzel van die journaliste! Kees heeft groot gelijk! Nederland, hou de Islam in toom en zoveel als mogelijk buiten de deur!