vrijdag 8 maart 2013

Israël woedend over Nederlandse labelsIsraël is woedend over het Nederlandse voornemen om producten uit de door Israël 'betwiste' Westelijke Jordaanoever van een speciaal label te voorzien. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken noemt het in een verklaring zuivere discriminatie.


''Als Nederland burgers wil informeren dat bepaalde producten uit een controversieel gebied komen, moet het dit voor alle controversiële gebieden in de wereld doen. Maar aangezien het alleen bij Israël wordt toegepast, kunnen wij het niet anders noemen dan discriminatie'', zegt woordvoerder Yigal Palmor.

"Als op producten uit nederzettingen staat dat ze uit Israël komen, klopt dat gewoon niet met het internationale recht", zei minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans eerder. "Nederlandse consumenten hebben recht op goede voorlichting, dit is geen sanctie", licht een woordvoerder van het ministerie tegenover NU.nl verder toe.

Ook de Israëlische vicepremier Eli Yishai veroordeelde het Nederlandse plan in scherpe bewoordingen. ''Het is vreemd dat Nederland geen stappen onderneemt om Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog alles hebben verloren volledig te compenseren, maar het wel nodig vindt Joodse producten van een stempel te voorzien'', zei hij vrijdag tegen de Israëlische krant Yedioth Aharonot.

Bron: NU.nl

Wij willen u informeren om hier uw producten uit dit gebied rechtstreeks te kopen!