woensdag 6 maart 2013

Koptisch Christenen onder druk in Libië en Egypte

Aanval op kerk in Egypte

Het lot van de acht tot tien miljoen Christenen in Egypte wordt steeds slechter nu de Arabische Lente, die een Islamitische Revolutie is geworden, doorgaat met het promoten van de Sharia wetten in de gehele regio.

Afgelopen weekeinde meldde dr. Ashraf Mamelah, directeur van De Stem van de Kopten, een organisatie die het lijden van de Egyptische Kopen onder de aandacht wil brengen, dat honderd Egyptische Christenen die in het aangrenzende Libië werken, waren gearresteerd op de beschuldiging dat ze hun geloof met de lokale Moslims hadden gedeeld.

Ramelah legde uit, dat de arrestaties in Libië volgden op een aanval op een Koptische Christelijke kerk in dat land. Hij erkende, dat het in Libië illegaal is als Christenen openlijk hun geloof delen, maar stelde dat het bewijs, dat deze honderd gedetineerden dit hadden gedaan, vals was.

Ramelah acht het waarschijnlijker dat de Libische Moslims hun aanval op de kerk voortzetten met een poging om volledig een einde te maken aan de aanwezigheid van Christenen in hun gebied.

Het heeft Ramelah niet verrast dat het Egyptische regime niets heeft gedaan om deze Christenen te bevrijden, die al meer dan een week gevangen zitten. Hij hoopt echter dat de internationale gemeenschap zijn eisen voor rechtvaardigheid zal handhaven.

Bron: IsraelToday

Read: Egyptian Christians arrested in Libya, besieged in Egypt