zaterdag 9 maart 2013

Islamitische Antisemiet en Israel/Joden-hater Erdogan deze maand naar NederlandDe Turkse premier Recep Tayyip Erdogan brengt deze maand zijn eerste bezoek aan Nederland. Het bezoek is onderdeel van een reis naar meer Europese landen, waaronder Denemarken.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Turkse premier zaterdag tegenover de NOS. Erdogan komt op 21 maart aan in Nederland. Wat Erdogan precies gaat doen, is niet bekend. Volgens Turkse media brengt hij een bezoek aan de Islamitische Universiteit in Rotterdam.

Premier Erdogan was begin deze maand in opspraak omdat hij zei dat het zionisme, het nationalistische streven naar een joodse staat, gelijk staat aan misdaden tegen de menselijkheid. Onder meer de Verenigde Staten veroordeelden de opmerking.

Vorig jaar april bezocht de Turkse president Abdullah Gül Nederland vanwege de viering van vierhonderd jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Gül waarschuwde toen voor de opmars van islamofobie.

Bron: Elsevier

Ons Commentaar: WIJ zijn ernstig 'islamofoob' en vragen onze regering dit bezoek van deze groffe antisemiet te verhinderen/cancelen. Dat deze man de Islamitische Universiteit zal willen bezoeken is niet vreemd, omdat hij daar een - door de koran geinspireerde - voedingsbodem vindt voor zijn antisemitische anti-Israel retoriek/sentiment.