woensdag 6 maart 2013

Sprinkhanenzwerm van Bijbelse omvang treft EgypteEgyptische bestuurders spannen zich in om een manier te vinden zich te ontdoen van de naar schatting 30 miljoen sprinkhanen die op dit moment zuidelijk Kaïro teisteren. De zwerm is van een omvang die men niet had kunnen voorspellen.

Sprinkhanen zwermen elk jaar door Egypte, maar dat is meestal in beheersbare aantallen. De grootte van de zwerm van dit jaar was een complete verrassing, en veroorzaakt naar verluidt enorme schade.

Het leger van Egypte zet alle mogelijke middelen in die tot haar beschikking staan om het probleem tegen te gaan, maar het land zal mogelijk moeten wachten tot de zwerm door de voorspelde krachtige wind van later deze week richting Saoedi-Arabië afgevoerd wordt.

Het nieuws van de zwerm komt slechts enkele weken voor het Bijbelse feest van Pesach, waarbij Joden en vele Christenen de door God geleide uittocht van de kinderen van Israël uit Egypte gedenken.

Een belangrijk gedeelte van het verhaal van de Exodus zijn de 10 plagen waarmee God Egypte treft, waaronder een sprinkhanenzwerm van reusachtige grootte.

Bron: IsraelToday

Read: Locust swarm of biblical proportions plagues EgyptEen sprinkhanenplaag teistert nu ook het westen van Israël. Volgens Israëlische media gaat het om meer dan 30 miljoen sprinkhanen. De beestjes zijn een grote bedreiging voor de oogst van de boeren.