zaterdag 29 augustus 2009

Brief EP aan Alexander Pechtold (D66)



Geachte Heer Pechtold,


N.a.v. van uw gastoptreden bij het progr. Zomergasten, stuur ik u dit bericht. Nu staat D66 door haar liberale/vrijzinnigheids-idealen in mijn/onze beleving en bij ervaring, in oppositie van bijna al onze Christelijke normen en waarden, en bij wat wij Bijbels gezien goed achten voor de mensen, naar de wetten en geboden (adviezen) van God onze (en uw) Schepper. Maar dit even ter zijde.

Ik wil natuurlijk graag reageren op uw keuze van de 2 filmpjes betref. het zgn. Midden-Oosten conflict, en uw reaktie daarop. U wilde geen keuze maken voor of tegen, en dat is begrijpelijk in dit zeer complexe conflict, waar volgens het profetische woord alle natieën hun handen aan zullen branden. Toch is het geheel duidelijk bij de keuze die u maakt in dit conflict, u een pro-keuze maakt voor de zgn ‘palestijnen’. Ik zal u zeggen waarom en inhoudelijk u duidelijk maken waarom uw “ja” onze “nee” is!

U zegt: “Het is Palestijns land, dus ja!” Wij zeggen: Nee, het is historisch Joods/Israëlitisch land, gezien naar seculiere en bijbelse geschiedskunde. Bovendien is Israël’s land inclusief Gaza en de zgn. Westbank (Judea & Samaria) door God beloofd aan het Joodse volk. Maar daar heeft u en D66 natuurlijk verder geen boodschap aan (omdat u direkt of indirekt ook in oppositie van God bent).

U zegt: “Natuurlijk is Israël de bezetter, ja!” Wij zeggen: Nee, Israël heeft de gebieden bevrijdt en legaal overgenomen (van wat hen al 3000 jaar toebehoort) van een Arabisch/Islamitische agressor m.b.t. het intern. oorlogsrecht.

U zegt: “Een twee staten-oplossing, ja!” Wij zeggen: Nee, omdat deze zgn. ‘2 state-solution’ geen oplossing is, maar het einde van de Staat Israël zal betekenen. Daar zijn verschillende bewijzen en redenen voor te geven. Één daarvan is, dat wanneer de ‘westbank’ Jüdenrein (ja, stel u voor) gemaakt zou worden, en aan de PA/Fatah of zelfs Hamas (de ‘Palestijnen’) – naar de zgn. groene-lijn – in z’n geheel gegeven zou worden, dan krijgen we precies dezelfde situatie als in Gaza (en een herhaling van de recente geschiedenis): Israël’s (ooit zwaarbevochten) nederzettingen met ultra-moderne bedrijven in Gaza werden ontmanteld en ontruimd, en zij kregen er terreur en raketaanvallen voor terug. Wilt u dit precies zo vanuit de ‘westbank’ zien gebeuren? Dan krijgen we ook weer de mogelijkheid van herhaling, zoals Jordanië met hun leger vanaf de ‘westbank’ in 1967 Israël aanviel (buiten de groene-lijn). Bovendien zal Israël met de zgn. 2 staten-oplossing – zoals het illustere Kwartet dat wil – onverdedigbaar zijn! De zgn. passage in het huidige regeerakkoord over de voorwaarde van “erkende en veilige grenzen voor Israël” is dan ook onrealistisch en utopisch te benoemen, omdat Israël dat – door mijn uiteenzetting – nimmer zal verkrijgen. Wij zeggen daarom ook “nee”, omdat Judea & Samaria naar Gods beloften in z’n geheel aan het Joodse volk toebehoort.

U zegt: “recht op terugkeer, ja!” Wij zeggen: Nee, omdat hier hetzelfde geldt, Israël zal Israël niet meer zijn, wanneer een half miljoen Arabische Islamieten terug zouden mogen keren. Ook zou hier dan tevens het recht van wederkerigheid moeten gelden, dat alle (500.000) Joden en hun nabestaanden dan naar de Arabische landen waaruit zij - in die zelfde periode – van huis en haard verjaagd werden, terug zouden mogen keren. Dit zullen de huidige Arabische landen nooit accepteren; en juist zij zijn het die gefaald en pertinent bewust geweigerd hebben, hun islamitische ‘palestijnse’ broeders te herintegreren en op te vangen (zoals de Joden wel deden). In plaats daarvan hebben zij hen verjaagd, vermoord (black september, Jordanië) en in ‘vluchtelingen’kampen dicht op elkaar geplaatst, zodat zij (de ‘palestijnen’) in de toekomst tactisch gebruikt zouden kunnen worden in de Arabisch/Islamitische strijd tegen de Joodse Staat Israël; en dit is ook vanaf het ontstaan van de PLO in 1964 het geval.

U ziet dat uw beschouwing van dit conflict een geheel andere is dan de onze; en de uwe altijd negatief voor Israël en het Joodse volk uit zal uitpakken. Wij als Christen-Zionisten willen daarom een pro-Israël geluid laten horen, en de hier beschreven inzichten/kennis delen en bekend maken. Daarom vinden wij dat de zgn. ‘palestijnen’ een goed en overvloedig leven onder Joods bestuur mogen beleven, en genieten mogen van werk, voorspoed en alle zegeningen die Israël te bieden heeft.

Met vriendelijk groet,

Dhr. Henoch uit Den Haag.