zondag 20 maart 2011

Het Wonder van Jesaja 35 voor het Land Israël en het Joodse volk

The Miracle of God from Isaiah 35 for the Land of Israël and the Jewish (His) people, The Negev-desert blossoms abundantly like a rose:









De Negev woestijn in zuidelijk Israël bloeit rijkelijk, precies wat God beloofd heeft dat zou geschieden wanneer zijn volk voorgoed terugkeert!

Jesaja 35

Bevrijding en terugkeer

1 De woestijn en het dorre land zullen zich verblijden, de steppe zal juichen en bloeien als een narcis (roos);
2 zij zal welig bloeien en juichen, ja, juichen en jubelen. De heerlijkheid van de Libanon is haar gegeven, de luister van de Karmel en van Saron; zij zullen aanschouwen de heerlijkheid des HEREN, de luister van onze God.

3 Sterkt de slappe handen en verstevigt de knikkende knieën.
4 Zegt tot de versaagden van hart: Weest sterk, vreest niet; zie, uw God zal komen met wraak, met de vergelding Gods; Hij zal komen en Hij zal u verlossen.
5 Dan zullen de ogen der blinden geopend en de oren der doven ontsloten worden;
6 dan zal de lamme springen als een hert en de tong van de stomme zal jubelen; want in de woestijn zullen wateren ontspringen en beken in de steppe,
7 en het gloeiende zand zal tot een plas worden en het dorstige land tot waterbronnen; waar de jakhalzen verblijven en legeren, zal gras met riet en biezen zijn.
8 Daar zal een gebaande weg zijn, die de heilige weg genaamd wordt; geen onreine zal die betreden; maar hij zal alleen voor hen zijn; reizigers noch dwazen zullen erop dolen.
9 Daar zal geen leeuw zijn en geen verscheurend dier zal daarop komen; zij worden daar niet gevonden. Maar de verlosten wandelen daarop;
10 de vrijgekochten des HEREN zullen wederkeren en met gejubel in Sion komen; eeuwige vreugde zal op hun hoofd zijn, blijdschap en vreugde zullen zij verkrijgen, maar kommer en zuchten zullen wegvlieden.