donderdag 5 juni 2014

Israël breidt nederzettingen uit met 1500 nieuwe woningen

Media Watch! Het NOS anti Israël journaal




Israël zet de plannen door om 1500 nieuwe woningen te bouwen in Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. In een verklaring noemt minister Ariel van Volkshuisvesting het een reactie op de installatie van de nieuwe Palestijnse regering.

De Palestijnen presenteerden hun nieuwe eenheidsregering maandag. Er zitten alleen mensen in die geen band hebben met Fatah en Hamas, maar beide organisaties waren wel betrokken bij het regeerakkoord. Israël wil niets te maken hebben met Hamas en benadrukt dat het een terreurorganisatie is.

De uitbreiding van de nederzettingen in de door Israël bezette gebieden is volgens minister Ariel "een passend zionistisch antwoord op de vorming van een Palestijnse terreurregering". Hij noemt de plannen "nog maar het begin".

De bekendmaking zet de verhouding tussen de Palestijnen en Israël verder op scherp. Eind april schortte Israël de vredesbesprekingen al op, toen duidelijk werd dat er een Palestijnse eenheidsregering zat aan te komen.

De Palestijnse hoofdonderhandelaar Erekat toont zich vandaag niet hoopvol over een vervolg van de gesprekken. Hij noemt de bekendmaking van de bouwplannen een teken dat Israël op "een grote escalatie" afstevent.

Bron: NOS

Ons commentaar: Er heerst bij de wereld en de media een geheel ander beeld over deze zogenaamde betwistte gebieden, dan de historische realiteit. Je kan dat misleiding noemen. Yasser Arafat en zijn PLO zijn omstreeks 1964 Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever bezette gebieden gaan noemen, handig gebruik makend van de media. Deze Arabische islamitische propaganda is zeer succesvol geweest tot vandaag de dag.

De werkelijkheid is, dat Israël deze gebieden heeft bevrijd in de verschillende verdedigings-oorlogen die zij tegen de Arabieren hebben moeten vechten. Naar het internationaal oorlogsrecht behoren deze gebieden bij Israël.

Het is dus een leugen van NOS-nieuws (en van andere media zenders) om dit Palestijnse gebieden te noemen. Er zijn op de westelijke Jordaanoever inderdaad dorpen die beheerd worden door de PA, maar het gebied behoort tot Israël (nog steeds). Dan hebben we het hier niet eens over de Bijbelse historische rechtmatigheid van het joodse volk, op deze gebieden, naar de eeuwige beloften van God.

Het is helemaal schaamteloos van de huidige Amerikaanse administratie, om het bouwen van huizen in Oost-Jeruzalem een misdaad tegen het volkenrecht te noemen! Als ik hen was, zou ik maar eerst eens goed in de spiegel kijken, voordat men Israël veroordeelt. Iedere keer als Amerika zich tegen de Israëlische nederzettingenpolitiek verzet, wordt Amerika getroffen door allerlei natuurrampen en ellende. En dit is een logisch gevolg!

Wat betreft Erekat kunnen we kort en bondig zijn. Die man heeft al leren liegen in de moederschoot!