donderdag 19 november 2009

Amsterdam weert christelijke organisaties














Foto, Swiro

Amsterdam gaat niet meer werken met organisaties die discrimineren in hun personeelsbeleid, door bijvoorbeeld alleen christenen aan te nemen. Dat heeft de gemeenteraad met grote meerderheid besloten. De raad wil voortaan in de contracten met zorg- of welzijnsorganisaties opnemen dat ze niemand mogen uitsluiten.

Organisaties
Dit kan er toe leiden dat organisaties als het Leger des Heils, Youth for Christ en het Scharlaken Koord, hun personeelsbeleid moet aanpassen of hun activiteiten moeten staken.

Christelijke achtergrond
Het standpunt van de raad is nieuw en VVD-fractievoorzitter, Eric van der Burg, diende de motie in. Eerder besloot wethouder Marijke Vos dat de christelijke organisatie Het Scharlaken Koord haar werk met prostituees mocht voortzetten. De organisatie had een personeelsadvertentie waarin stond dat alleen mensen met een christelijke achtergrond mochten solliciteren. Bron: Netwerk

Dit is pure discriminatie t.o.v. de chr. organisaties zelf. Het erge van de VVD is dat zij zogenaamd vrijheid promoten (zij hebben zelfs een vrijdenkers ruimte), maar dat het Liberalisme zo anti-christelijk is als het maar kan. In Den Haag diende de VVD een motie in, waardoor de gele GetSaved bus van br. Gerard niet meer in de binnenstad mag staan.



De VVD vond het een kwalijke zaak wanneer er bij de bus op straat voor mensen voor genezing gebeden werd; dat zou valse hoop wekken. Daar gaat de vrijheid van meningsuiting en godsdienst door het toilet heen dankzij het 'Liberalisme'.


Christenen willen goede dingen doen in/voor deze maatschappij, gemotiveerd door Gods/Jezus Liefde voor mensen die in de verdrukking/duisternis zitten. Het is ook bewezen dat Chr. organisaties uitzonderlijke goede resultaten behalen, en hoop en bevrijding kunnen brengen uit nijpende situaties, waar reguliere en humanitaire instellingen falen of geen hulp meer kunnen bieden. Wanneer dit gepaard gaat met/in de Naam van Jezus en met behulp van de Bijbel, moeten de Anti-Chr. linkse partijen en de VVD niet gaan tegenwerken, maar juist blij en dankbaar zijn dat de goede (door God bewerkte) daden de gelovige Christenen volgen, zodat onze samenleving er weer een stukje beter en liefdevoller uit gaat zien.


Voor de tegenstanders van de Chr. organisaties in Amsterdam en daarbuiten geldt wat de profeet Jesaja 600 jaar voor Christus voorzegde: "Wee hun die het kwade goed noemen en het goede kwaad; die duisternis voorstellen als licht en licht als duisternis; die bitter doen doorgaan voor zoet en zoet voor bitter" (Jesaja 5:20).


By the way, het is niet meer dan logisch dat deze organisaties vragen om personeel die Christenen zijn, omdat dit werk alleen effectief gedaan kan worden, wanneer de Geest van Christus werkzaam is in die persoon. Helaas ontgaat dit de seculiere mens.

Vervolg Nieuws:

Amsterdam verwerpt 'discriminatie-motie' 

"Het Amsterdamse stadsbestuur gaat geen uitvoering geven aan een motie van de VVD-fractie waarin ze de gemeente oproept geen subsidies te geven aan organisaties die alleen (religieus) gelijkgezinden in dienst hebben. Volgens het college is de motie irrelevant en in strijd met het gelijkheidsbeginsel.

Met college reageert hiermee op de motie van VVD-raadslid Robert Flos, die vorige maand met een ruime meerderheid in de gemeenteraad werd aangenomen. De motie leidde tot ophef onder christelijke welzijnsinstellingen zoals het Scharlaken Koord en Youth for Christ. In de Netwerk liet ook de ChristenUnie weten afstand te nemen van het idee.

Volgens het stadsbestuur mag de overheid diensten laten uitvoeren door zowel algemene als religieuze organisaties. Als een overheid zaken doet met een instelling met een duidelijk religieuze identiteit, mag het niet treden in een "beoordeling van de godsdienstige, levensbeschouwelijke of culturele achtergrond" van een organisatie, maar kan zij wel eisen stellen aan de "producten of de uitvoering ervan."

Bron: Netwerk