maandag 15 maart 2010

Woningen voor Joodse kolonisten 'belediging' voor de VS












De aankondiging van Israël in verband met de bouw van 1.600 nieuwe huizen voor Joodse kolonisten in Oost-Jeruzalem, wordt door de Verenigde Staten ervaren als een "belediging" en brengt het vredesproces met de Palestijnen in gevaar. Zo meldt David Axelrod, de belangrijkste raadgever van Barack Obama zondag (14 maart '10  j.l.).

De aankondiging ondermijnde de erg fragiele pogingen om tot vrede te komen in het Midden-Oosten, zo luidt het verder. Het feit dat ze werd gemaakt op een moment dat de eerste indirecte gesprekken van start gingen, is uiterst destructief.

Het besluit kwam er op het moment dat de Amerikaanse vice-president Joe Biden de Heilige Stad bezocht. "De beslissing is van die aard dat ze het nodige vertrouwen ondergraaft en ingaat tegen de constructieve gesprekken die ik had in Israël", aldus Biden.

Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, was niet te spreken over de "zeer negatieve houding" van Israël ten opzichte van Washington.

Bron: De Standaard/Be

Weet u wat de EP een belediging vindt? Dat de VS zich bemoeit met de bouw van huizen in een souvereine en ongedeelde Stad (Jeruzalem) van een souvereine democratische Staat (Israël). Dat is een belediging! Wij weten echter - vanuit het Profetisch Woord - dat ook de VS uiteindelijk Israël de rug zal toekeren inzake Gods/Yeshua's Stad Jeruzalem. Zoals gesproken door de Profeet Zacharia: 

"Dan zal Ik alle volken [ook de VS] tegen Jeruzalem ten strijde vergaderen. Dan zal de HERE uittrekken om tegen die volken te strijden, zoals Hij vroeger streed, ten dage van de krijg [in het O.T.]; zijn voeten [van Yeshua/Jezus] zullen te dien dage staan op de Olijfberg, die vóór Jeruzalem ligt aan de oostzijde. Dan zal dit de plaag zijn, waarmee de HERE alle volken zal treffen, die tegen Jeruzalem zijn uitgerukt: Hij zal ieders vlees, terwijl hij nog op zijn voeten staat, doen wegteren, en ieders ogen zullen wegteren in hun kassen, en ieders tong zal wegteren in zijn mond. Ja, te dien dage zal er onder hen een grote, door de HERE bewerkte, ontsteltenis wezen!" (uit Zacharia 14)

Mensen, hoe dicht zijn we in de laatste der dagen, nu we deze profetieën in vervulling zie gaan en de VS haar/zijn grootste bondgenoot (Israël) schoffeert en in de steek dreigt te laten om Jeruzalem?

Lees ook: "Israëlische politici hebben genoeg van 'onbeschaamde bemoeienis' VS" (XanderNieuws)

En: V.P. Biden "I condemn.." Israel? Hamas? Iran? (One-Jerusalem)