vrijdag 18 februari 2011

Den Haag krijgt grootste hindoetempel van het Europese vasteland

Foto/plaatje: © ARTIST IMPRESSION: DYNAMIC SPACES

Het grootste tempelcomplex voor hindoes van het Europese vasteland komt in Den Haag te staan. Alleen in Groot-Brittannië staat een groter tempel.

Een consortium van drie hindoestromingen gaat drie tempels bouwen achter station Holland Spoor, schrijft dagblad Trouw vandaag. Die tempels worden aan elkaar geschakeld, en er komen torens in het complex te staan met elk 45 appartementen. Het complex moet in 2014 opengaan.

In een interview met Trouw benadrukt wethouder Marnix Norder van de stad dat de hindoe-organisaties het miljoenenproject zelf betalen. 'De gemeente wijst alleen de plek aan', zegt Norder, die het complex 'een icoon voor de stad en Nederland' noemt.

'Goed gebedshuis'

Hindoestanen vormen in de regio Haaglanden de grootste allochtone bevolkingsgroep. Alleen in Groot-Brittannië wonen meer Hindoestanen dan in Nederland, één procent van de Nederlanders is Hindoestaan. Volgens wethouder Norder verdienen de hindoes in Den Haag en de rest van Nederland 'een goed gebedshuis', en is de gemeenschap 'goed geïntegreerd'. Volgens een [de] Haagse wethouder wordt het complex 'een icoon voor de stad en voor Nederland'. In Den Haag wonen zo'n 50.000 hindoes, zo'n 10% van het totale inwoneraantal.

Bron: Volkskrant.nl

Lees ook: Grote hindoetempel in Den Haag (ref.dagblad)

Wij (C-Z) begrijpen niet dat het overtolerante Den Haag [en Nederland] de bouw van dit soort mega-afgoderij-complexen toestaat. De Bijbel (en God) is duidelijk dat we als Joods/Christelijke natie deze religies uit het oosten - die afgoderij voortbrengen - niet moeten omarmen of het land laten infiltreren. In Den Haag bijv. wemelt het in de ziekenhuizen van de hindoestaanse mensen met de meest onverklaarbare ziektes waar de artsen geen raad mee weten. Er is daarom een verband te trekken met het praktiseren van het occulte in de hindoe-religie (het raadplegen van afgoden en beelden van hindoegoden) gezondheid en ziekte. Deze Hindoetempels zullen Den Haag dan ook geen voordeel opleveren, maar een grote extra kostenpost in het medisch-circuit en tevens dat God geen zegen over Den Haag zal (kunnen) geven, want God haat de afgoderij en waar Jezus niet als de eniggeboren Zoon geeert wordt! De profeet Jesaja is er zéér duidelijk over:

"
Voorwaar, Gij hebt uw volk, (het huis van Jakob), verworpen, omdat het geheel beïnvloed is door het Oosten en toverij pleegt ... en samendoet met kinderen van buitenlanders; ....ook is zijn land vol afgoden: voor het werk van eigen handen, voor wat eigen vingers hebben gemaakt, buigt men zich neder.

Dan wordt de verwatenheid der mensen neergebogen en de trots der mannen vernederd, en de HERE alleen is te dien dage verheven, en de afgoden zullen volkomen verdwijnen. Te dien dage (wanneer men zich buigt en bekeerd tot Jezus Christus) zal de mens zijn zilveren en gouden afgoden, die hij zich gemaakt had om zich daarvoor neer te buigen, voor de ratten en de vleermuizen werpen, bij zijn vlucht in de rotsholten en in de bergspleten vanwege de verschrikking des HEREN en de luister zijner majesteit, wanneer Hij opstaat om de aarde te verschrikken."

Uit Jesaja 2:6-22.

Link: Evangelie & Hindoes

Richard & Sandra van Dillen Zij werken in Den Haag onder Hindoestanen (en in de VS).