zondag 26 februari 2012

Doden door Moslim/Islam aanslag op kerk en Christenen Nigeria

LAGOS - Een zelfmoordenaar is zondag in de Nigeriaanse stad Jos een kerk binnengereden met een auto vol explosieven. Daardoor zijn zeker drie mensen omgekomen. Daarnaast raakten 10 mensen gewond. Dat meldden lokale kerkleiders.

„We waren in de kerk voor een dienst en de zelfmoordenaar reed door het hek de kerk in en de bom ging af”, aldus predikant John Haruna. Kerkganger en mensenrechtenactivist Mark Lipdo vertelde eenzelfde verhaal. „De auto reed richting de preekstoel en ontplofte”, zei hij.

De veiligheidsdiensten hebben het gebied rond de kerk afgesloten. Boze, jonge christenen zetten buiten dat gebied een wegversperring neer en trokken twee passerende moslims van hun motoren. De mannen werden doodgeslagen, meldde de politie. [wat wij afkeuren naar het Evangelie, maar ze zijn de dood en verderf brengende Moslims en Islam meer dan zat].

Jos ligt in het midden van Nigeria, tussen het overwegend islamitische noorden en het overwegend christelijke zuiden. De stad is vaker het toneel van etnisch en religieus geweld. De radicaalislamitische sekte Boko Haram vecht daarnaast tegen christenen. Zo kwamen met kerst 37 mensen om het leven door aanslagen op kerken en in christelijke wijken.

Hoewel Boko Haram vaker kerken als doelwit heeft, gebruikt de organisatie zelden zelfmoordenaars. In augustus gebeurde dat voor het eerst, toen een aanhanger van de sekte een bomauto binnenreed bij een hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Abuja. Daardoor kwamen 25 mensen om het leven. De aanslag van zondag is nog niet opgeëist.

Bron: Telegraaf.nl