zaterdag 3 maart 2012

Marokkaan hijst vlag van Israël op uit protest


Een Marokkaanse man, Mohammed Jadidi, heeft een wel hele opmerkelijke manier van protesteren gekozen om aandacht te krijgen.

De man uitte zijn onvrede over de plaatselijke ambtenaren die zijn huis niet willen aansluiten op het water- en elektriciteitsnet. Daarop besloot hij de vlag van Israël boven zijn huis te hangen tot grote ongenoegen van buurtbewoners en de plaatselijke aurotiteiten. De officier van justitie gaf opdracht om de man te arresteren, zo meldt Hespress.

De werkloze vader van 42 jaar, die nog in het leger diende, verklaarde hemel en aarde te hebben bewogen om zijn wensen kenbaar te maken maar de ambtenaren in Marokko gaven daar geen gehoor aan. Met de opmerkelijke actie heeft hij in ieder geval de aandacht gekregen waar hij naar zocht.

Bron: nieuws.marokko.nl

Marokkaan moet 6 maanden cel in voor Israëlische vlag!

NADOR - Een Marokkaan moet 6 maanden de cel in, omdat hij de Israëlische vlag heeft gehesen bij zijn huis.

Volgens een rechtbank heeft de man "de nationale vlag van Marokko ondermijnd", meldde de Arabische nieuwszender al-Arabiya vrijdag.

De 42-jarige man wilde protesteren tegen het feit dat het water en de elektriciteit bij zijn huis waren afgesloten. Hij woont in de Oost-Marokkaanse plaats Nador, in een wijk die wordt beheerd door het leger.

De moeder van de man had koning Mohammed VI gevraagd haar zoon vrij te laten. Hij deed het om aandacht te krijgen, zei ze in een videoboodschap op internet.

Bron: De Stentor

Read: Morocco: Man jailed for flying Israel flag