zaterdag 25 augustus 2012

Netanyahu: Mursi, niet meer troepen naar de Sinaï

De Egyptische president Mursi van de fanatieke moslim/islam broederschap(rechts) met de islamitische terroristische Hamas-leider Haniyeh (links).

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de nieuwe regering in Caïro laten weten, dat hij niet meer troepen en tanks op het Sinaï-schiereiland zal toestaan. Deze scherpe boodschap werd via Washington aan de nieuwe Egyptische president Mohammed Mursi gezonden.

De Israëlische regering is bevreesd, dat het Egyptische leger vrijwel niets zal ondernemen tegen de Islamistische terreurnesten in de Sinaï. Integendeel, de nieuwe situatie wordt alleen benut voor het mobiliseren van Egyptische troepen in de buurt van de Israëlische grens.

Het bestaan van terreurgroepen in de Sinaï en hun aanvallen op Israël zijn in het belang van de Egyptische regering, omdat ze Caïro een legitiem voorwendsel geven om een machtig leger in de Sinaï te stationeren.

Volgens Israëlische regeringsfunctionarissen schendt de Egyptische regering daarmee het vredesverdrag tussen Israël en Egypte. Volgens de Camp David-akkoorden uit 1979 mogen geen Egyptische troepen worden gestationeerd in de Sinaï.

De Israëlische regering is voorzichtig om Egypte openlijk te bekritiseren; om politieke reden zwijgt Israël naar buiten toe. Achter de schermen is het Israel Today echter bekend, dat het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken en de regering zeer bezorgd zijn over de aanwezigheid van Egyptische troepen in de Sinaï.

Caïro heeft in de afgelopen weken tanks en meer troepen ingezet in de Sinaï, zonder overleg met Jeruzalem. Israël ziet dit als een waarschuwing dat de nieuwe president in Caïro geen rekening houdt met het vredesakkoord en in plaats daarvan streeft naar nieuwe betrekkingen met Iran.

Bron: IsraelToday.nl

Lees ook: Morsi naar Iran, chanteert VS: 'Tanks alleen weg uit Sinaï in ruil voor miljarden dollars'

Read: Israel becoming concerned by Egypt's Sinai deployment

But Israel got better tanks: The superior Merkava Tank.

"Some trust in chariots [tanks], and some in horses [own strength]: but we [Israel] will remember [trust] the name of the LORD our God." Psalm 20:7