woensdag 26 september 2012

Islamitische terreurgroep Hamas sluit militair pact met Iran, Syrië en Hezbollah voor oorlog tegen Israël

Hamas' 'minister van Buitenlandse Zaken' Mahmoud Al-Zahar wees onlangs opnieuw alle gesprekken met Israël van de hand en verklaarde dat de gewapende strijd zal doorgaan tot de Joodse staat totaal is vernietigd.

Hamasleider en notoire Holocaust ontkenner Mahmoud Al-Zahar en zijn vice commandant van de militaire tak van de terreurbeweging Marwan Issa hebben dit weekend in Beiroet en Teheran een bindend militair pact gesloten met Hezbollah, Syrië en Iran, waarin de partijen beloven elkaar bij te staan in een toekomstige oorlog met Israël. Dit betekent dat Hamas de Joodse staat zal aanvallen zodra er een militaire aanval op de Iraanse nucleaire installaties wordt uitgevoerd.

Al op 7 augustus werden de Iraanse Nationale Veiligheids Directeur Saeed Jalili en de Syrische president Bashar Assad het in Damascus eens over de opzet van dit islamitische militaire pact. Sindsdien verplaatst Iran met burgervliegtuigen dagelijks honderden militairen en tonnen wapens naar het in het nauw gebrachte Syrische regime. De handtekening van Hamas betekent dat de Iraanse Al Qods brigades de beschikking krijgen over 22.000 getrainde Palestijnse strijders die langs de Syrische en Libanese grens met Israël hun posities zullen innemen.

Israël reageerde afgelopen week door onder het mom van een militaire oefening enkele tienduizenden militairen naar de Golanhoogte te sturen. De meeste troepen verspreiden zich inmiddels langs de grens met Syrië en Libanon.

Israeli gevechts-tank Golani troepen.

In Teheran kregen de Hamasleiders persoonlijk instructies van minister van Defensie Ahmed Wahidi, Revolutionaire Garde commandant generaal Ali Jafari en Al Qods brigades commandant Qassem Soleimani. Eén van de doelstellingen van de overeenkomst is om de moederorganisatie van Hamas, de Egyptische Moslim Broederschap, geen gelegenheid te geven een veto uit te spreken over het pact met Teheran. Bovendien heeft Hamas de opdracht gekregen te gaan samenwerken met de rivaliserende Palestijnse terreurbeweging Jihad Islami, die al enige tijd net als Hezbollah direct wordt aangestuurd door Iran.

In ruil voor de handtekening van Hamas wordt de Iraanse economische en militaire hulp aan de Palestijnse terroristen hervat. Zo kunnen de Hamasleiders binnenkort een verse lading raketten, luchtafweersystemen en geavanceerde hi-tech apparatuur tegemoet zien.

Tegelijkertijd eist de nieuwe Moslim Broederschap regering in Egypte een herziening van het in 1979 gesloten vredesverdrag met Israël. President Mohammed Morsi zei vandaag dit 33 jaar oude verdrag alleen te respecteren als de Verenigde Staten zorgen dat er zo snel mogelijk een Palestijnse staat wordt opgericht.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman verklaarde vandaag dat Egypte 'zichzelf niet moet misleiden. Er is geen enkele kans dat Israël akkoord gaat met veranderingen in de Camp David Akkoorden.' In Jeruzalem vraagt men zich tevens af hoe president Morsi zal reageren op het pact dat Hamas met Iran, Syrië en Hezbollah heeft gesloten, en of Hamas en de diverse aan Al Qaeda verbonden terreurgroepen in de Sinaï woestijn nu gaan samenwerken in hun streven de Joodse staat te vernietigen.

Bron: XanderNieuws

Read: Hamas signs binding military commitment to Iran-led war on Israel