maandag 24 september 2012

Israëlische soldaat gedood bij Egyptische grens


Een Israëlische soldaat werd vrijdag (tragedisch) aan de grens met Egypte gedood bij een aanval door een terreurcel die zijn basis heeft op het Sinaï-schiereiland.

Volgens berichten vielen drie schutters verscheidene Israëlische soldaten aan, die Afrikaanse vluchtelingen hadden onderschept die probeerden het zuiden van Israël binnen te komen – wat regelmatig gebeurt.

Het vuurgevecht brak uit toen de soldaten water gaven aan de uitgeputte migranten. Netanel Yahalomi (20) werd gedood en een andere soldaat raakte gewond voordat een tweede groep Israëlische soldaten aankwam en de drie terroristen doodde.

Kort daarna bracht Israël de lichamen van de terroristen terug naar Egypte, dat de stamleiders in de Sinaï opriep om de daders te helpen identificeren. Israëlische en Egyptische media meldden dat de twee landen samenwerken om de aanval te onderzoeken.

De terroristische activiteiten in de Sinaï zijn toegenomen, en Israël vreest dat het alleen maar erger wordt nu onlangs de regering van Egypte is overgenomen door de Moslimbroederschap, een nauwe bondgenoot van Hamas. Maar Egypte is erop gebrand om te laten zien dat het de controle over de Sinaï heeft, en lijkt momenteel dus samen te werken met Israël om dergelijke incidenten te voorkomen.

Bron: IsraelToday NL

Read: Israeli soldier (20y) killed on Egypt border