vrijdag 22 maart 2013

CIA - Collectieve Israel Actie



Uit de statuten van de Stichting Collectieve Israel Actie:

De Stichting heeft ten doel het voeren van algemene geldinzamelingen in Nederland voor sociale en humanitaire noden in Israel ten behoeve van Keren Hayesod te Jeruzalem, alsmede het fungeren als coördinerende organisatie voor eventueel door derden te ontplooien activiteiten op het gebied van geldinzamelingen in Nederland voor sociale en humanitaire noden in Israel.

In Nederland is de Stichting Collectieve Israel Actie behalve de belangrijkste partner van Keren Hayesod dé fondsenwervende organisatie voor humanitaire, sociale en educatieve doelen binnen de erkende grenzen van Israel.

U kunt (de projecten van Keren Hayesod in) Israel financieel ondersteunen door geld te schenken aan de Stichting Collectieve Israel Actie (of kortweg: CIA). Keren Hayesod verleent humanitaire bijstand op verschillende deelterreinen. Gevers kunnen aangeven voor welk deelterrein of specifiek project het geschonken bedrag is bestemd.

Alle door de CIA ingezamelde gelden worden zo snel mogelijk naar Keren Hayesod in Jeruzalem overgemaakt ter besteding aan haar statutaire doelstellingen of aan de doelstellingen aangegeven door de gevers.

Website: CIA

Website: Keren Hayesod





Steun Joods Nederlans: Cefina - Sociaal werk in Joods Nederland