woensdag 22 mei 2013

732: Karel Martel redt Europa van de aanstormende islamitische legers.



1280 jaar geleden redde Karel Martel, de legeraanvoerder van het Frankisch-Germaanse rijk, Europa van de aanstormende islamitische legers.

Dit beslissende gevecht wordt in het Arabisch ook de Slag aan de “balat asch-schuhada” (“Straat van de martelaars voor het geloof”) genoemd. De enorm snelle expansie van de moslims, die honderd jaar daarvoor het gebied van het huidige Saoedi-Arabië met het doel van de wereldverovering voor Allah hadden verlaten, kwam hier Godzijdank eerst ten einde.

De betekenis van deze Slag bij Tours en Poitiers zou in kringen van historici volgens de Duitse Wikipedia weliswaar niet onomstreden zijn, maar wie de agressieve uitbreiding van het islamitische rijk sinds 632 bekijkt, twijfelt er waarschijnlijk nauwelijks aan dat de 80.000 Arabische jihadisten bij een overwinning op Karel Martel bijna zeker Europa veroverd zouden hebben.

"Wie nu nog niet heeft herkend dat de islam een existentiële bedreiging voor onze Europese beschaving vormt, is óf niet geïnformeerd, ideologisch verblind, een onverbeterlijke “goedmensch” of een heel bewuste ondersteuner van de islamisering."

Bron: ejbron

Read: Charles Martel

Slag bij Poitiers en Tours (732 na Chr.)