zaterdag 25 mei 2013

Heel de wereld profiteert van Israël

Tel Aviv skyline

Israël levert opvallend veel kwaliteitsproducten waar de hele mensheid van profiteert, stelt Izaäk Sevensma.

Wat heeft Israël ons en de rest van de wereld gebracht? Eigenlijk heel veel. Om te beginnen de Joodse Bijbel. Naast het veelgodendom van de niet-Joodse wereld ontstond het monotheïsme. Het christelijk geloof, maar ook kunst, cultuur, wetgeving en religieuze muziek zouden ondenkbaar zijn zonder de inspiratie van deze Joodse Bijbel.

Het Jodendom heeft zich sinds de oudheid eigenlijk nooit beperkt tot alleen het land Kanaän, het huidige Israël. Joden vestigden zich over een groot gedeelte van deze wereld. Op velerlei gebied hebben ze hun sporen achtergelaten, ondanks onderdrukking en vervolging. Deze trend gaat tot aan de huidige dag door.

Geïnspireerd door de Bijbel hebben Joden zich eeuwenlang ingezet voor een betere wereld. Sedert de oprichting van de staat Israël in 1948 zet deze trend in hoog tempo door. Deskundigen uit Israël voeren de lijst aan op het gebied van wetenschap, medicijnen, communicatie en veiligheid. Hun uitvindingen en producten worden wereldwijd gebruikt.

De Israëliërs hebben opvallend veel kwaliteitsproducten geleverd, waar de gehele mensheid van mee profiteert. Wij mogen ons dat ook weleens bewust zijn, gelet op de vele oproepen tot het boycotten van Israëlische producten.

Lees gehele artikel: Ref.Dagblad