vrijdag 26 juli 2013

Jumbo en Hoogvliet ontkennen boycot uit de Joodse nederzettingen



“Heel vervelend”, noemt woordvoerder Anneke van Kempen van Hoogvliet het op Distrifood.nl. Ze legt het misverstand graag uit. “Dagblad Trouw heeft ons antwoord op hun vraag over de verkoop van producten uit de bezette gebieden in Israël volkomen verdraaid. Op de vraag of wij producten uit de 'bezette' gebieden (die niet bezet zijn) verkopen, hebben wij geantwoord: nee, wij verkopen geen producten uit die regio.” Boycot is de term die Trouw gaf aan ons antwoord, benadrukt Van Kempen. “Wij betreuren dat hierdoor de indruk is gewekt dat wij als supermarkt politiek bedrijven.”

Ook Jumbo Supermarkten hekelt de berichtgeving in het landelijke dagblad, waarin het beeld dat de supermarktketen producten uit de Joodse nederzettingen boycot. “Dit is niet het geval”, zegt een woordvoerster.Bij het inkoopbeleid van Jumbo’s huismerk gaat het om: kwaliteit, prijs, beschikbaarheid en internationale inkoopvoorwaarden. “Net als bij veel andere retailers. De voorwaarden staan los van het land van herkomst.”

Omdat een boycot een politieke keuze zou zijn, neemt Jumbo hierin geen stelling, legt de zegsvrouw uit. Overigens voert het familiebedrijf momenteel geen producten uit door Israël bezet gebied in zijn assortiment. “Maar voldoen ze aan alle inkoopvoorwaarden dan komen ze hiervoor wel in aanmerking.”

Bron: vmt