woensdag 24 november 2010

Palestijnen ontkennen en claimen nu ook Joodse historie de Klaagmuur


Het Palestijnse ontkennen van zowel de algemene als de Bijbelse Joods historie heeft een nieuw dieptepunt bereikt met de bewering dat de Westelijke Muur (Kotel), beter bekend als de Klaagmuur, pas in de 16e eeuw een plek kreeg in de Joodse religieuze traditie. Daarom blijven de Palestijnen niet alleen de autoriteit opeisen over de hele Tempelberg, maar ook over de Klaagmuur - een volkomen onaanvaardbare eis voor iedere Jood en Israëliër.

Een zogenaamde 'wetenschappelijke studie' van de Palestijnen zou hebben uitgewezen dat de Klaagmuur vóór de Balfour Declaratie van 1917, waarin de Joden werd beloofd dat ze naar hun eigen land konden terugkeren, zelfs nog nooit een plek van aanbidding voor de Joden zou zijn geweest. Dit is geheel in tegenspraak met ontelbare historische verslagen en bewijzen van het feit dat de Klaagmuur al sinds de verwoesting van de Tweede Tempel in het jaar 70 het belangrijkste en meest heilige symbool voor zowel de Joodse religie als de Joodse nationaliteit is geweest.

De Palestijnse bevindingen zijn gebaseerd op veronderstelde teksten uit de Joodse Encyclopedie die zouden zeggen dat de Westelijke Muur pas in 1520 deel ging uitmaken van de Joodse religieuze traditie, en oorspronkelijk geen onderdeel was van de Tweede Tempel. Tevens leunt de studie op de theorie dat de Bijbel niets meer is dan een historisch document, dat niet gebaseerd is op geschriften en vertalingen die in de loop van 2500 jaar zijn samengesteld. De Palestijnen ontkennen de Bijbel, mede omdat hierin vele honderden malen wordt bevestigd dat zowel Jeruzalem als het land Israël aan de Joden toebehoort.

Om het rapport nog wat kracht bij te zetten wordt Israël een 'racistische bezettingsmacht' genoemd die schuldig zou zijn aan 'massaslachtingen tegen de Westelijke Muur en de islamitische en christelijke heiligdommen... Geen enkele moslim of Arabier of Palestijn kan daarom, om wat voor reden dan ook, één enkele steen of stukje stof opgeven van de Westelijke Muur of andere heilige plaatsen, omdat dit een concessie zou zijn over de Tempelberg, Jeruzalem en de heilige plaatsen.'

De Tempelberg is de heiligste plaats van de Joden. De laatste jaren hebben de Arabieren hun jarenlange propagandacampagne opgevoerd om de seculiere en Bijbelse geschiedkundige verslagen en daarmee de duizenden jaren oude band van de Joden met Jeruzalem en de Tempelberg te ontkennen. Tevens hebben de Arabieren feitelijk de Bijbel herschreven en beweren ze dat niet Izaäk, maar Ismaël de zoon was die Abraham (bijna) moest offeren. In de Bijbel is Izaäk de zoon der belofte; uit hem kwam het volk Israël voort. Ismaël werd verwekt bij een slavin en werd de stamvader van (uiteindelijk) de moslims.

Ondanks protesten van Israëlische archeologen hebben moslimgeestelijken vele tonnen materiaal van de Tempelberg, waaruit blijkt dat er inderdaad twee Joodse Tempels zijn geweest, verwijderd, in een poging de geschiedenis te ontkennen en te vervalsen. Vreemd genoeg wordt in de Koran het land Israël overduidelijk aan de Joden toegekend, een zaak waar klaarblijkelijk maar heel weinig moslims van op de hoogte zijn.

De Palestijnse 'studie' werd één dag nadat het Israëlische kabinet instemde met de bouw van een miljoenen kostend toeristencentrum bij de Klaagmuur gepubliceerd. Volgens de Palestijnse Autoriteit is het centrum illegaal omdat het hele gebied door de Palestijnen wordt geclaimd.

Bron: XanderNieuws

From ArutzSheva:

"The Western Wall, also known in pre-State times as the “Wailing Wall,” is the outer wall of the Second Temple compound, the only remaining structure from the compound, and has been a symbol of the deepest connection between most of the Jewish world, both religious and secular, and Judaism for two thousand years following the destruction of the Second Temple on the 9th of the Jewish month of Av in 70 C.E. From that date until the present, Jews came to mourn at the Wall, including the Spanish Jewish poet and philosopher Yehudah Halevi who is believed to have been killed while praying there in 1141."