zaterdag 24 december 2011

Over de Armeense genocide door de (Islamitische) Turken/Ottomanen inclusief op de Armeense Christenen


Wat betreft de genocide van de Turken op de overwegend orthodox Armeense christenen, wordt het ontkennen van de historische waarheid veelvuldig gehanteerd.

Deze slachting vond plaats ten tijde van het regiem van de Jonge Turken in 1915 tot 1918. Volgens een in januari 2009 gepubliceerd officieel document van het voormalige ministerie van Binnenlandse Zaken van het Ottomaanse Rijk, de voorloper van het huidige Turkije, blijken er in deze jaren maar liefst 972.000 Armeniërs 'verdwenen' te zijn uit de bevolkingsregisters.

De schattingen van het aantal slachtoffers lopen uiteen van enkele honderdduizenden tot meer dan een miljoen. Grote aantallen kinderen werden door Turken en Koerden tegen muren doodgeslagen, kleine meisjes verkracht en in tweeën gehakt. Kinderen werden bij de haren opgetild en met één zwaardslag doormidden geslagen. Zuigelingen werden in de lucht gegooid en op een banjonet opgevangen en zwangere vrouwen werden met zwaarden van buik tot keel opengereten.

Daarnaast vond er een enorm aantal openbare verkrachtingen plaats op vaak piepjonge meisjes, al of niet door moord gevolgd. Armenië maakte sinds 1454 deel uit van het Ottomaanse rijk. Ook in 1893 en 1895 werden al vele tienduizenden Armeniërs door de Ottomanen vermoord. Turkije ontkent deze genocidale schandvlek formeel en doet er alles aan om de erkenning ervan tegen te houden.

Deportatie Armeniërs

De geschiedenis maakt duidelijk dat de Turken ook nog andere massaslachtingen op christenen op hun geweten hebben. In 1922 vermoorden ze onder leiding van Mustafa Kemal Ataturk in Smyrna, het huidige Izmir, 300.000 christenen in nauwelijks een paar weken tijd.

In het boek “The Sword of the Prophet” schrijft Serge Trifkovic: “Tijdens de lange strijd voor onafhankelijkheid hebben de Grieken een zeer hoge prijs betaald met bloed en tranen.” Over de geschiedenis van Turkse overheersing van de Grieks Orthodoxe christenen schrijft Trifkovic: Het verbranden van de Griekse stad Smyrna en de massaslachting van 300.000 christelijke bewoners is één van de meest beestachtige slachtpartijen van moslims jegens christelijke bevolkingsgroepen. Het is één van de bloedigste misdaden in de hele geschiedenis. Het markeerde het eind van de Griekse gemeenschap in Klein Azië.”

Wat Allah’s volgelingen in zijn naam in deze plaats hebben aangericht is onvoorstelbaar. Terwijl de Westerse vloot in de haven toekeek, werden 300.000 christenen vermoord. De officieren hadden de grootste moeite om met hun sloepen bij de schepen te komen, vanwege de enorme aantallen lijken in het water. De schroeven raakten vast door de lijken die in het water dreven en wanhopige drenkelingen die via de ankerkettingen aan boord van de schepen probeerden te komen, werden in het water teruggeduwd.

De Westerse regeringen waren volledig op de hoogte van deze slachting. Zie voor een compleet verslag: http://www.greece.org/genocide/smyrna1922.htm In deze link geeft professor Dobkin (geel gearceerd) een samenvatting die van bijzonder belang is. Uit dit stuk blijkt de systematische poging door het Westen om de schandvlek Smyrna, uit het collectieve geheugen te houden.

Bron: www.franklinterhorst.nl

Lees ook: Over de Armeense genocide /Robert Fisk

Frans parlement: verbod ontkenning Turkse genocide