donderdag 7 juni 2012

March from Ulpana Neighborhood to Jerusalem



JERUZALEM - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de bouw van driehonderd huizen in Beit El, een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever (Werkelijke Bijbelse, historische, Joodse, Israelitischenaam: JUDEA & SAMARIA), gelast. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt.

De nieuwbouw is een reactie op een beslissing van het Israëlische hooggerechtshof om een naburige ´illegale´ nederzetting (die Bijbels en historisch dus LEGAAL is), Ulpana, voor 1 juli te laten slopen. Het hof gelastte de sloop omdat Ulpana op ´Palestijnse grond´ is gebouwd (hier LIEGT het hof, omdat dit GODS GROND is, en dus van GODS VOLK de Joden / Israelische grond). De beslissing leidde tot veel kritiek van joodse kolonisten en hun bondgenoten in Netanyahu's regering.

Netanyahu zei de beslissing van het hof te zullen respecteren. Hij maakte dinsdag al bekend dat hij de vijf gebouwen in Ulpana, waar in totaal dertig mensen wonen, wil laten verplaatsen naar Beit El. Daarnaast wil Netanyahu nu dus driehonderd huizen laten bijbouwen in Beit El. "Israël is een democratie die de wet in acht neemt", zei Netanyahu. "Ik ben verplicht de wet en de nederzettingen te handhaven, en volgens mij is er geen tegenstelling tussen die twee."

De voorgenomen nieuwbouw in Beit El valt niet in goede aarde bij de Palestijnen. De belangrijkste Palestijnse onderhandelaar (AARTSLEUGENAAR), Saeb Erekat, veroordeelde de uitbreiding. "Dit is een zeer ernstige ontwikkeling", aldus Erekat. "Dit ondergraaft de pogingen om het vredesproces tussen de twee partijen weer op gang te brengen." De Palestijnen weigeren met Israël te onderhandelen zolang er nog wordt gebouwd in de nederzettingen.

De verplaatsing van de gebouwen uit Ulpana kon weer niet op de goedkeuring van de kolonisten (GODS FRONTLINIE MENSEN) rekenen, die zeiden zich op vreedzame wijze tegen de ontruiming te zullen verzetten. "De Knesset heeft gekozen voor vernieling in plaats van opbouwen. Wij gaan door met bouwen", zei kolonistenleider Dani Dayan.

Ook de Verenigde Staten waren niet te spreken over de geplande uitbreiding van Beit El. Een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken zei dat de nieuwbouw 'het vredesoverleg ondermijnt'. "We accepteren de legitimiteit van de Israëlische nederzettingen niet. We willen dat beide partijen zich verre houden van dit soort acties en weer met elkaar gaan onderhandelen", aldus de woordvoerder. (Hier zien we wederom dat de OBAMA ADMINISTRATIE, net als de wereld, zich VIJANDIG OPSTELD tegenover Israel, en t.o.v. de JOODSE STAAT, en Israel niet meer onvoorwaardelijk op de steun van de V.S. kan rekenen m.b.t. een evt. komende oorlog met de Arabieren, lees: Islam!)

Het Israëlische parlement, de Knesset, sprak eerder woensdag nog over een voorstel van parlementariërs die de sloop wilden tegenhouden. Zij stelden voor Ulpana ongemoeid te laten en de Palestijnen van wie de grond is schadeloos te stellen. Netanyahu had gewaarschuwd dat zelfs als het voorstel werd aangenomen het hooggerechtshof het waarschijnlijk zou terugdraaien. Het voorstel werd met een ruime meerderheid afgekeurd.

Bron: buitenland.nieuws.nl

Read: PM: Ministers who vote for Ulpana bills will be fired