woensdag 9 januari 2013

Israël wil muur bouwen op grens met Syrië



De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu is nu ook van plan om een veiligheidshek langs de grens met Syrië te bouwen. Deze dient het land te beschermen tegen illegale indringers en terroristen. Als voorbeeld moet het hek langs de Egyptische grens dienen, maakte de regeringschef zondag in het wekelijkse kabinetsberaad bekend.

“Vorige week heb ik een bezoek gebracht aan het veiligheidshek, dat we langs de zuidelijke grens bouwen”, zei Netanyahu aan het begin van de zitting volgens een mededeling van zijn bureau. Het hek is, op enkele gedeelten bij Eilat aan de Rode Zee na, bijna klaar. Door het hek zou het binnendringen van illegale immigranten in de Israëlische steden bijna helemaal gestopt zijn, voegde de minister-president er aan toe.

“De afgelopen zeven maanden zijn er geen indringers de Israëlische steden binnen gekomen. Iedere maand kwamen er enkele tientallen bij het hek en werden naar de opvanginstellingen gebracht, maar niet één illegale immigrant kwam in een Israëlische dorp of Israëlische stad terecht.”

Het bouwteam zou goed werk hebben geleverd, dat ook nuttig zou kunnen zijn langs andere grenzen, legde Netanyahu zijn plannen uit. Dit zou in de allereerste plaats langs de grens met Syrië moet gebeuren. “We zijn van plan om een identiek hek met enkele wijzigingen, die ter plaatse worden aangebracht, in de Golan te bouwen.

We weten, dat daar aan de andere kant van de grens het Syrische leger heeft teruggetrokken en dat hiervoor in de plaats de troepen van de wereldwijde jihad zijn gekomen.” Daarom zou Israël deze grens tegen illegale immigranten en terroristen moeten verdedigen. De joodse staat zou, gezien de instabiliteit van het Syrische regime, op ieder mogelijk scenario voorbereid moeten zijn.

Bron: Brabosh