zondag 7 april 2013

Cyberaanval Anonymous op Israël



Hackers van Anonymous hebben een cyberaanval uitgevoerd op Israëlische websites. Vooral banken en ministeries waren het doelwit, maar het lijkt erop dat er weinig schade is aangericht.

"Anonymous heeft niet de capaciteiten om schade aan te richten aan de vitale infrastructuur van Israël", zegt het Nationaal Cyberbureau.

De hackers hadden een grootschalige aanval op vitale organisaties en Facebookaccounts aangekondigd op posters. "Als het de bedoeling van de hackers was geweest om het land plat te leggen, dan zouden ze dit niet hebben aangekondigd", zegt het Cyberbureau. "Anonymous wil hiermee alleen aandacht trekken".

Israëlische hackers hebben een website van een groep waarmee Anonymous samenwerkt gehackt en zo de aanval grotendeels gepareerd.

Het Israëlische bureau voor de statistiek lag vanochtend wel plat, maar het is onduidelijk of het gehackt is. Volgens verschillende media zijn de websites van de ministeries van Defensie en Onderwijs en van banken aangevallen, maar zijn die aanvallen grotendeels afgeweerd.

Aanvallen op de sites van de effectenbeurs en het ministerie van Financiën, gemeld op verschillende Israëlische websites, worden door de instanties zelf ontkend.

Op de pagina's van een aantal kleine bedrijven zijn anti-Israël-leuzen geplaatst. Uit vergelding hebben Israëlische activisten sites van radicaal islamitische organisaties gehackt en volgezet met pro-Israëlische teksten en afbeeldingen, melden verschillende media.

Al langere tijd bouwen hackers de spanning op. Hackersclubs die zich bij Anonymous hebben aangesloten voeren een strijd met Israëlische hackers die de aanvallen proberen af te slaan.

Bron: NOS

Ons Commentaar: Laten ze deze wereld beter maken door een zootje haatzaaiende internet-imams en al-qaida websites plat te leggen ipv een prachtig land als Israel

Schitterende Actie! Israeli hackten de OpIsrael-website van de pro-palestijnse Anonymous, en plaatsten daarop o.a. het Israelische volkslied met waarschuwing: