woensdag 17 april 2013

Tweemaal levenslang voor ‘Joodse terrorist’ Teitel



Yakov Teitel, die als ‘Joodse terrorist’ in het nieuws kwam, is vandaag door een Jeruzalems gerechtshof veroordeeld tot tweemaal levenslang plus 30 jaar.

Teitel had twee Palestijnen vermoord en een bomaanslag gepleegd op de messiaans-joodse tiener Ami Ortiz, die daarbij zwaar gewond raakte. De rechtbank achtte het bewezen dat Teitel voor talrijke andere ernstige misdrijven tegen Arabieren en tegen vredesactivisten verantwoordelijk is.

Voordat zijn veroordeling had Teitel nadrukkelijk gezegd, dat hij geen spijt heeft van zijn daden. De 39-jarige Teitel is getrouwd en heeft vier kinderen.

De rechter ging er van uit, dat Teitel niet geestelijk gestoord is. Die had aangegeven, dat een engel hem had geleid bij zijn verdediging van het Jodendom.

Teitel, die uit de VS afkomstig is, had zijn eerste misdaden begaan toe hij als toerist in Israël verbleef. Hij doodde in 1997 een Palestijnse taxichauffeur met een schot in zijn hoofd. Drie maanden later schoot hij in de buurt van Hebron een Arabische schaapherder dood.

Na zijn emigratie verpakte de crimineel op Poeriem 2008 een bom als cadeau en plaatste die bij het huis van David Ortiz, een gezaghebbende Joods=messiaanse predikant in Ariël. Diens zoon Ami werd zwaargewond toen de bom explodeerde.

Leah Ortiz, de moeder van Ami, verklaarde na de uitspraak: ‘Teitel zei, dat hij trots was op wat hij heeft gedaan, en het weer zou doen. Hij is een gevaarlijke man, die vol haat zit. De gevangenis is de juiste plaats voor hem’.

Bron: Israel Today

Read: Jewish terrorist who bombed Messianics gets life in jail