zaterdag 17 oktober 2009

Is de Rotskoepel moskee werkelijk zo belangrijk?


Is de Rotskoepel moskee werkelijk zo belangrijk voor de Islam en de Moslims?



De Gouden Rotskoepelmoskee of ook wel Moskee van Omar genoemd (gebouwd tussen 688 en 692), staat op de plek te Jeruzalem waar ten tijde van Jezus Christus de Joodse Tempel van God stond. Jezus noemde het Zijn Vaders bedehuis voor alle volkeren.

Br. Franklin Ter Horst schrijft hierover:

Voor de moslims is de Tempelberg slechts de derde plaats in volgorde van heiligheid. Eerst komt Mekka dan Medina en daarna Jeruzalem.De geschiedenis van het islamitische Jeruzalem begon bij de verovering van de stad in 638 nC door Arabische moslims onder leiding van kalief Omar. Hij lijfde Jeruzalem onder de Arabische naam "Al-Qoeds al Sjarief" (het heiligdom) bij het Arabische rijk in. Het was kalief Abd-el-Malik die in 691 nC de Rotskoepel op de plaats bouwde waar eens de tempel van Salomo en die van Herodus stonden. Sinds de verovering door Omar zijn de theologische mythen m.b.t. het Tempelplein uitgegroeid tot een grote historische zwendel.Zo zou volgens een islamitische legende de profeet Mohammed een miraculeuze luchtreis naar Jeruzalem hebben gemaakt. Daar aangekomen zou hij zijn paard aan de Klaagmuur hebben vastgebonden terwijl hijzelf naar de hemel opsteeg om daar hoogstpersoonlijk een aantal zaken te bespreken met allah, Jezus en Abraham.

 Dit verhaal is echter niets anders dan een verzinsel want Mohammed blijkt nooit in Jeruzalem te zijn geweest. De waarheid is dat ten tijde van Mohammed, die in 632 nC stierf, Jeruzalem een christelijke stad was in het Byzantijnse rijk. Jeruzalem werd pas in 638 door kalief Omar veroverd. In die tijd stonden er alleen kerkgebouwen in de stad en ook op de Tempelberg. Omstreeks het jaar 711, 79 jaar na de dood van Mohammed werd de Byzantijnse kerk op het Tempelplein in een moskee veranderd. Na wat kleine verbouwingen noemde men de kerk voortaan de Al-Aksa moskee. Mohammed kon dus nooit deze moskee in gedachten hebben gehad, toen hij de koran schreef, want hij was toen al lang dood. Diverse onderzoekers hebben reeds lang aangetoond dat het "Buitenste bedehuis" zoals genoemd in de Koran, Soera 17:1, met de moskee in Medina te maken heeft en niets met Jeruzalem.

Jeruzalem wordt trouwens geen enkele keer in de Koran genoemd terwijl de Bijbel de stad maar liefst 700 maal vermeldt.Desondanks houdt men de leugen in stand dat Mohammed ooit Jeruzalem bezocht zou hebben. Men verkondigt het ene na het andere sprookje over het islamitische recht op de Tempelberg. Maar de waarheid is dat de kinderen van Israël al 1000 jaar vC in Jeruzalem woonden, dat is 1600 jaar voordat de moslims hun intrede in de geschiedenis deden.

Koning Salomo bad de Here God - geinspireerd door de Heilige Geest - bij de inwijding van de Tempel, dat de Joden richting Jeruzalem tot God moesten bidden. Hij zei o.a.:
 
"... en wanneer zij (de Joden) tot U (de Here God, HaShem) bidden in de richting van het land (Israël) dat Gij hun vaderen gegeven hebt, van de stad (Jeruzalem) die Gij verkoren hebt, en van dit huis (de Tempel) dat ik voor uw naam gebouwd heb – hoor dan in de hemel, de vaste plaats uwer woning, naar hun gebed en smeking en verschaf hun recht." (1 Koningen 8:48b,49)
 
Waarom zou God 1000 jaar later van gedachten veranderen, en bij monde van ene onbekende karavaandrijver's zoon Mohammed verklaren, dat de aandacht en het gebed richting Mekka moet veranderen? Dit is een legitieme theologische vraag, die wij mogen en moeten stellen. Mijn Bijbel zegt mij:
 
"Iedere gave, die goed, en elk geschenk, dat volmaakt is, daalt van boven neder, van (God) de Vader der lichten, bij wie geen verandering is of zweem van ommekeer." (Jakobus 1:17)
 
Het punt wat ik ook wil maken en de vraag die ik wil stellen is, waarom is deze Omar moskee na het ontstaan van de Staat Israël voor de Islam en haar volgelingen plots zo belangrijk geworden?
 
Ik wil graag aan de hand van een aantal historische foto's van de 'Rotskoepel' laten zien, dat het belang van deze moskee voor de Moslims - in een nog niet zo lang verleden - geheel niet zo van aard was als vandaag de dag. U ziet de miserabele staat van de moskee op de onverzorgde Tempelberg, en het onkruid dat tussen de stenen door schiet. Een aantal foto's zegt soms meer dan 1000 woorden:  
 

 

 


 
 














Let op het achterstallig onderhoud, missende daktegels, en gebrek aan gebruik.






















Bron-link: The Islamic claim to the Temple Mount

In het gebouw bevindt zich een achthoekige arcade die in de bouwtijd aan de binnen- en buitenzijde voorzien werd van een doorlopende inscriptie die de eenheid van God benadrukt: "Er is geen godheid dan God alleen, zonder metgezel". De tekst aan de binnenzijde schijnt vooral gericht tot (tegen) christenen: "O mensen van het Boek, (...) de messias Jezus zoon van Maria was slechts Gods boodschapper, (...) het is niet aan God om een zoon te nemen...". Bron

Het is één van de belangrijkste beweringen van de Islam. Johannes schreef reeds eeuwen vóór het ontstaan van de Islam: "dit is de antichrist, die de Vader en de Zoon loochent". Uitgerekend in het middelpunt van de locatie waar Psalm 2 zo nadrukkelijk naar verwijst (de heilige stad Jeruzalem), wordt tot op heden deze Psalm brutaal tegengesproken. Bron

Tot zover om uw eigen conclusies te trekken.
Als laatste nog een powerpoint-link voor u in deze om te bekijken: God heeft geen zoon