zondag 6 december 2009

EU overweegt erkenning Oost- Jeruzalem als Palestijnse hoofdstad
















02 december 2009

BRUSSEL - Israël verzet zich heftig tegen de expliciete Europese erkenning van Oost-Jeruzalem als de toekomstige Palestijnse hoofdstad.

Het Zweedse voorzitterschap van de Europese Unie bereidt een verklaring voor over het vastgelopen vredesproces. Die wordt voorgelegd aan de Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken volgende week. De Israëlische krant Haaretz kreeg een ontwerptekst in handen.

Opvallend in de voorlopige tekst is de verwijzing naar Oost-Jeruzalem. In de eerste paragraaf roept de EU op tot hervatting van de onderhandelingen die zullen leiden tot een ‘leefbare staat Palestina... met Oost-Jeruzalem als zijn hoofdstad'. Het zou de eerste keer zijn dat Europa zo expliciet de Palestijnse aanspraken op Oost-Jeruzalem ondersteunt.

Verder in de tekst is er een meer traditionele verwijzing naar Jeruzalem ‘als de hoofdstad van twee staten'. Israël (en ook de C-Z) beschouwt heel Jeruzalem als zijn ondeelbare hoofdstad.

Een Belgische diplomatieke bron zegt dat Zweden met de verklaring enige druk op Israël wil zetten en tegelijk de Palestijnen wil aanzetten om terug te keren naar de onderhandelingen. Maar volgens het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zullen de Palestijnen met een erkenning van Oost-Jeruzalem op zak net minder geneigd zijn tot praten.

Volgens de diplomatieke bron wordt over de tekst nog druk overlegd, maar lijken alleen Italië en enkele Centraal-Europese landen bezwaar te hebben. Traditioneel voorzichtige landen als Nederland en Duitsland ondersteunen de formuleringen wel, net zoals België.

Bron: De Standaard

Lees ook het bericht over de anti-Israël Europese consuls: 'Israël weekt Oost-Jeruzalem los'

Lees ook: Gaat EU Oost-Jeruzalem als Palestijnse hoofdstad erkennen?

En uit XanderNieuws: 'EU roept volgende week op tot verdeling van Jeruzalem'

De Christen-Zionisten heeft geen goed woord over m.b.t. dit belachelijke voorstel, en het laat ons alleen maar zien hoe de EU mee gaat in de stroom der naties, om zich te vergaderen tegen Israël & Jeruzalem, precies zoals het profetisch woord ons in de Bijbel voorzegd. Nogmaals de oordeelsverzen - uit de profeet Joël - over de volkeren die Gods land (Israël) en stad (Jeruzalem) verdelen:

"Want zie, in die dagen en te dien tijde, wanneer Ik een keer zal brengen in het lot van Juda en van Jeruzalem, zal Ik alle volken verzamelen en afvoeren naar het dal van Josafat, en Ik zal aldaar met hen in het gericht treden ter oorzake van mijn volk en van mijn erfdeel Israël, dat zij onder de volken verstrooid hebben, terwijl zij mijn land verdeelden" (Joël 3:1-3)

In het volgende filmpje komt Obama terug op zijn woorden dat Jeruzalem de ongedeelde hoofdstad van Israël zal blijven. Hieruit blijkt duidelijk dat ook de VS Gods land (Israël) en stad (Jeruzalem) wil/zal verdelen. Hiervoor zal  de Verenigde Staten (Amerika) tevens Gods oordeel ontvangen.




Jerusalem (יְרוּשָׁלַיִם) eternal and indivisible capital - Jewish Forever