dinsdag 1 december 2009

Stop Cannabis: het verbod op wiet en 'soft'drugs



De C-Z is blij met het huidige beleid van het kabinet om de wietteelt en de bijkomende criminaliteit harder aan te pakken. Dit gaat ons echter niet ver genoeg. Wij zijn - in tegenstelling tot sommige linkse partijen - absoluut tegen regulering van de wietteelt, wij zijn voor het sluiten van alle 'coffee'shops en growshops, en voor het strafbaar stellen van het bezit en gebruik van wiet of hasj en andere variaties van 'soft' -en harddrugs.

Ook verheugd het ons, uit monde van PvdA Minister Guusje ter Horst, dat dit kabinet (nu eindelijk) van het (desastreuze) gedoogbeleid af wil. Zij ervaren nu ook wel, dat het helemaal uit de hand gelopen is, waar wij als Evangelisch/Christelijke groepering de 2de Kamerleden en Regeringsleden (incl. het Trimbos-instituut) al vanaf midden jaren '90 voor waarschuwden:



Wij strijden al tijden tegen D66 die maar blind blijven betreffende de gevaren van 'soft'drugs voor de menselijke hersenen, en de onherstelbare afbraak van de geestelijke gesteldheid van gebruikers; ook door het zgn. 'medicinaal' gebruik van cannabis. D66 kamerlid Boris van der Ham wil 'soft'drugs legaliseren maar ook de criminaliteit rondom de wietteelt bestrijden. Dit is volgens ons een tegenstrijdig standpunt, omdat criminelen altijd hun vernietigende substanties zullen willen afzetten om de jeugd kapot te maken, en D66 geheel voorbij gaat aan de hier genoemde gevaren van gebruik.

De door Stichting de Vrijheid uitgegeven folder geeft hierover de juiste informatie en waarschuwing:
(klik op folder voor vergroting)