vrijdag 29 juli 2011

Archeologen ontdekken graf apostel Filippus in Turkije


Een groep archeologen heeft het graf van Filippus, een van de twaalf apostelen van Jezus Christus, gevonden. De graftombe van Filippus ligt in een ruïne in de stad Pamukkale in het westen van Turkije.

Dat hebben de Italiaanse archeologen woensdag laten weten.

De groep is al jaren op zoek naar de graftombe van de apostel. 'We hebben het uiteindelijk gevonden in de ruïne van een kerk,' zegt een van de archeologen. De kerk staat in Pamukkale, dat in de antieke tijd Hiërapolis heette. Pamukkale is een kuuroord dat momenteel zeer in trek is bij toeristen.

De graftombe is nog niet geopend. 'Dat zal op een dag zeker gebeuren. De ontdekking is van grote betekenis voor de archeologie en het christendom,' zegt een woordvoerder van de groep. Apostel Filippus zou in Hiërapolis het christelijke geloof hebben gepredikt en is een martelaarsdood gestorven aan het kruis.

In 2006 is de sarcofaag van apostel Paulus ontdekt in een kerk in Rome. De onderzoekers troffen het graf aan in een basiliek waarvan al langer werd vermoed dat Paulus er begraven lag. Op de sarcofaag staat de inscriptie 'Martelaar Apostel Paulus'. Hij geldt als een van de belangrijkste leiders van de vroege kerk.

Bron: Elsevier

Read: Apostle Philip’s Tomb Found in Turkey