vrijdag 15 juli 2011

Italiaanse priester strijdt tegen de maffia

Get Microsoft Silverlight

Pastoor Don Aniello leidt zestien jaar lang de parochie in Scampia, een wijk van Napels waar de maffia de macht heeft. Hij waarschuwt zijn parochianen voor de Camorra en verzet zich tegen de misdaden van de maffia. Daarnaast hij schrijft een boek waarin hij zijn kritiek uit op de macht van de Camorra en het falen van de Katholieke kerk als het gaat om het bieden van hulp aan de arme mensen van Scampia.

Als gevolg van zijn verzet wordt hij door de katholieke kerk gedwongen om zijn werkzaamheden als pastoor in Scampia te staken. Daarnaast krijgt hij te maken doodsbedreigingen van de maffia.

Bron: Uitgesproken-EO

Notitie: Het laatste zijn wij met Don Aniello Manganiello niet eens, en we vinden het ook onbijbels. Het heeft geen enkele zin de 'Moeder-Kerk' (de RKK) van binnenuit overeenkomstig het waar Evangelie te trachten te veranderen. Wij hebben zelf de ervaring dat de Heilige Geest een persoon juist eruit roept, naar het Woord:

"En ik hoorde een andere stem uit de hemel zeggen: Gaat uit van haar, mijn volk, opdat gij geen gemeenschap hebt aan haar zonden en niet ontvangt van haar plagen. Want haar zonden hebben zich opgehoopt tot aan de hemel en God heeft aan haar ongerechtigheid gedacht."
(Openbaring 18:4,5)